Diari Més

Successos

El Celler Sanromà de Vila-rodona pateix un acte vandàlic en una de les seves vinyes

Diversos ceps han aparegut tallats per la meitat amb una serra de calar

Imatge d'un dels ceps tallats.

El Celler Sanromà de Vila-rodona pateix un acte vandàlic en una de les seves vinyesDo Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una de les vinyes ancestrals del CellerSanromà de Vila-rodona ha patit aquesta setmana una acte vandàlic. El seu propietari, Eduard Sanromà, ha penjat a les xarxes socials un vídeo on es veuen diversos ceps tallats per la meitat amb una serra de calar. Sanromàs ha mostrat la seva «impotència i ràbia» per aquest acte. També ha alertat als seus companysvinyaters i viticultors que vagin amb compte.

Sanromà creu que la tala dels 22 ceps s'ha fet amb tota la intenció de fer mal, probablement a la nit i d'amagat. Els fets els denunciaran als Mossos d'Esquadra, tot i que són conscients que serà molt difícil trobar-ne el responsable. De fet, Sanromà intueix que hauria estat algú del poble.

Es tracta de vinyes velles, que van ser plantades per l'avi de Sanromà. «És una vinya al costat d'un camí transitable. Si hagués estat un brètol hauria tallat un cep del costat del camí, però aquests estan deu tires cap endins», ha comentat. Per això ha assegurat: «qui ho ha fet, sap qui sóc i que la terra és meva».

A més, l'enòleg ha apuntat que el tall s'ha fet «a contrasaba», és a dir, amb tota la mala intenció per tal que l'arbre no pugui tornar a brotar. Els fets s'haurien produït ja fa uns dies però no va ser fins dilluns que se'n van adonar.

La denúncia ha rebut moltes mostres suport, entre elles la de l'expresident de la Generalitat, Quim Torra; la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà; l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà; el col·lectiu Pagesos GPS; o Antoni Clapés.

El Celler Sanromà forma part de la DO Tarragona i elabora tres vins monovarietals: un negre, el 125; un blanc, Rústic; i un rosat, Pironia.

El Consell Regulador de la DO Tarragona ha condemnat rotundament l’atac rebut a les vinyes del viticultor de l’Alt Camp. En un comunicat, la DO ha informat que recolzarà qualsevol acció que el propi celler vulgui prendre davant les autoritats i al mateix temps demana a la Generalitat que emprengui una campanya de conscienciació a la ciutadania de la importància de preservar el patrimoni natural.

Imatge d'un dels ceps tallats.

El Celler Sanromà de Vila-rodona pateix un acte vandàlic en una de les seves vinyesDO Tarragona

tracking