x
Cercador de l’Hemeroteca
Español
Seccions

Tarragona Reus Costa Daurada

Tarragona
14.76 º
3.708 Km/h
Albert Picollà Mag Albert Oci
El Mag Albert en una foto promocional del seu nou espectacle de màgia.

«'Spektrum' és la fusió de la màgia, la llum i la música en un espectacle molt visual»

El Mag Albert en una foto promocional del seu nou espectacle de màgia.

Cedida

«'Spektrum' és la fusió de la màgia, la llum i la música en un espectacle molt visual»

Dissabte 2 de gener el Mag Albert estrena el seu nou espectacle de màgia a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca

Actualitzada 28/12/2020 a les 21:46

—Què és Spektrum
—És el meu nou espectacle, on tot gira al voltant de la llum. He treballat en una nova posada en escena, en què la llum, la música i la màgia es fusionen en una història que és molt visual. He pintat els objectes i les màquines de màgia amb colors fluorescents, i, per tant, tot plegat resulta molt impactant.

—Quin tipus de màgia hi podrem veure? 


—És màgia de gran format, amb aparells molt grans, alguns fan la mida de dues o tres persones juntes. També hi ha alguna cosa sense aparells, màgia amb les mans.

—Vostè es va iniciar en el món de la màgia el 2015. Com ha evolucionat, com a mag, durant tots aquests anys?
—Penso que aquest espectacle és la fusió de tot el meu recorregut professional, de tot el que he après, de l’acumulació de la meva experiència. En aquest espectacle gairebé no hi ha assessorament extern, només en dos jocs. Tota la resta és de creació pròpia. I no només els jocs, sinó que els llums, la música, la producció artística i el guió són meus. L’únic que hem fet a fora és la gravació de veus i l’edició de la música. Hi ha, per tant, moltes hores de feina, i també d’assaig.

—En la seva opinió, què considera que ha de tenir, un espectacle de màgia, perquè funcioni bé?
—Jo faig espectacles molt visuals, amb música. No parlo i, per tant, tots tres elements, la màgia, la llum i la música s’han de fusionar com si fos una pel·lícula. 

—El seu anterior espectacle, Albert Illusionist, ha estat dos anys rodant. Com ha sigut l’acollida?
—Fent números, diria que l’han vist prop de 300.000 espectadors. L’he portat per les festes majors de Catalunya, i també en hotels i càmpings. També he actuat a Navarra i Saragossa. Haver rodat tant un espectacle m’ha donat moltes taules i també m’ha servit per conèixer molt els meus punts forts.

—Actuar en escenaris en què el públic està molt a prop el condiciona d’alguna manera?
—No, he fet actuacions fins i tot en comunions i mai he tingut cap problema. El 99% dels meus jocs són de 360 graus, els podria fer envoltat de públic.

—Quins són els seus referents en el món de la màgia? 
—Em fixo molt en la màgia que es fa a Las Vegas, on actuen grans mags que treballen amb grans aparells i que ofereixen no només un gran espectacle de màgia sinó també una gran producció. Això és el que més m’agrada. Pel que fa als mags d’aquí, m’agraden molt Edgard i Yunke. Després, estic molt al cas de totes les novetats. De vegades, agafant idees de diferents llocs pots acabar creant una nova il·lusió. 

—Ha sigut un any difícil per a la majoria de sectors. També per al món de la màgia?
—Sí, i això que vam començar molt bé. Mai havia tingut un gener tan bo, amb tantes actuacions. Després, al març, quan ens van tancar, em vaig quedar una mica descol·locat. A finals de juny, però, vam poder arrencar amb el sector turístic, i va durar fins que va durar. Però tot aquest temps m’ha servit per pensar en el nou espectacle. I també és cert que he tingut molt bona predisposició dels meus proveïdors, serrallers, fusters, etc. que han estat flexibles. En aquest nou espectacle he fet una inversió molt important en maquinària, i espero poder-la amortitzar a partir d’ara. Igualment, confio que la gent té moltes ganes de veure màgia, i si a això hi ajuntem que els oferim un producte nou i fresc, soc optimista de cara a l’any que ve. 

—Mirant enrere, considera que aquella aposta personal que va fer ara fa cinc anys ha sigut reeixida?
—Sí, estic molt content. Encara que és difícil, estic fent realitat el meu somni. Als nou anys ja vaig dir als pares que volia ser mag, i vam fer el tracte amb ells que abans havia d’acabar l’ESO. Vaig complir, però el dia que vaig fer 18 anys em vaig donar d’alta d’autònom, i fins ara. Aquí estic, amb 23 anys. 

Comenta el contingut : «'Spektrum' és la fusió de la màgia, la llum i la música en un espectacle molt visual»
Diari MesDiari Mes és una marca registrada de Tamediaxa, S.A.

Redacció i administració: Carrer Manuel de Falla, 12 Baixos. Tarragona

977 21 11 54

Redacció a Reus: Carrer Llovera, 18. 1r 1a. 43201 Reus

977 32 78 43

diari.mes és un mitja
auditat per OJDInteractiva
Diari Mes

Amb la col·laboració de:
Diari Mes