Diari Més

Meteorologia

Les ratxes de vent arriben als 88,9 km/h als Ports de Tortosa i als 77,8 km/h a Ulldemolins

El telèfon 112 rep 136 trucades per un centenar d'incidents relacionats amb el fort vent

Imatge d'una mànega de vent.

Activada l'alerta del Ventcat per vent fort de matinadaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El telèfon d'emergències 112 ha rebut 136 trucades fins a les 13.00 hores per un centenar d'incidents relacionats amb el fort vent, segons ha informat Protecció Civil. Cap d'aquestes incidències ha estat greu. La major part de les trucades s'ha concentrat al Barcelonès (62.3%), seguida del Vallès Occidental (8,5%), l'Alt Penedès (5,38%), el Baix Llobregat (5,38%) i el Tarragonès (3,85%). També s'han rebut trucades del Baix Penedès, el Garraf, la Selva, el Baix Ebre, el Maresme, la Noguera i la Val d'Aran. Pel que fa a municipis, la majoria i amb molta diferència provenen de Barcelona (74), seguida de Sabadell (5), Tarragona (5) i Vilafranca del Penedès (5).

Protecció Civil de la Generalitat manté activada l'alerta per fortes ventades al litoral i prelitoral de Barcelona, Catalunya Central i interior de Tarragona.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), el vent podrà superar els 72 km/h i bufarà de component oest fins a la propera matinada, amb especial afectació a zones del litoral central i nord. Amb el pas de les hores l’afectació anirà disminuint i concentrant-se a algunes comarques de Tarragona i Catalunya Central.

L’SMC informa de les següents ratxes de vent destacades, que no han produït incidències rellevants: Anglès (Selva), 93,6 km/h; Parc Natural dels Ports, 88,9 km/h; Font-rubí (Alt Penedès), 77,8 km/h; Ulldemolins (Priorat), 77,8 km/h; Vila-rodona (Alt Camp), 77,4 km/h; Montsec d'Ares (1.572 m), 76,3 km/h; els Hostalets de Pierola (Anoia), 76 km/h; Puig Sesolles (1.668 m), 73,4 km/h; Vallirana (Baix Llobregat), 70,2 km/h; i pantà de Siurana, 69,8 km/h.

Prealerta PROCICAT onatge

Protecció Civil també manté la prealerta del pla PROCICAT per fort onatge aquest dilluns a tot el litoral català. Aquest dimarts l’onatge es concentrarà a les comarques del Barcelonès, Baix Llobregat, Baix Empordà i la Selva. Les onades podran superar els 2,5 metres (maregassa) i es demana molta prudència a les zones on trenquin fort les onades, així com respectar els tancaments d'accessos al litoral.

tracking