Diari Més

La Selva aprova un pressupost de 9,6 milions d'euros per 2021 pensant en la covid-19

Els comptes municipals tiren endavant amb el suport de PSC i ERC

Imatge del ple.

La Selva aprova un pressupost de 9,6 milions d'euros per 2021 pensant en la covid-19Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de l’Ajuntament de la Selva ha aprovat un pressupost de més de 9,6 milions d'euros de cara a l'exercici de 2021. D’aquesta xifra, 8,2 milions corresponen als comptes de l’Ajuntament, mentre que la resta es reparteixen entre la fundació el Vilar, que gestiona la residència per a gent gran, i l’empresa Prosel, que gestiona el poliesportiu.

A diferència d’altres anualitats anteriors, on destacava la partida d’inversions, els comptes per al pròxim exercici s’han volgut ajustar a les circumstàncies de la covid-19 i, segons l’alcalde, Josep Masdeu, preveuen «adaptar-se a les necessitats que sorgeixin durant l’exercici a mesura que es pugui anar sortint de l’alarma sanitària». Per la seva banda el regidor d’Hisenda, Jordi Vinyals, creu que aquest és un pressupost «realista» i que «és el que interessa al poble en aquestes circumstàncies».

En l’apartat d’ingressos, la partida més important és la dels impostos directes, amb més de 3,1 milions d'euros. Darrere s’hi pot trobar la de transferències corrents, amb poc més de 2 milions d’euros, que arriben dels fons estatals i autonòmics, així com les transferències de capital, amb poc més d’un milió d’euros, fruit de subvencions i plans provinents d’altres administracions o organismes com ara la Diputació. També es preveu ingressar més d’un milió dos-cents mil euros de taxes i altres ingressos locals.

Pel que fa a les despeses, els capítols de Personal i el de Béns corrents i Serveis –que inclou tota l’activitat i tots els serveis que ofereix l’Ajuntament– s’emporten més de 5,5 milions d’euros; mentre que les transferències corrents, que són els ajuts a entitats i famílies, pugen fins prop de 300.000 euros. Les inversions reals són de poc més d'un milió dos-cents mil euros i cal destacar les obres de millora que es faran al carrer Joan Domingo i la construcció d’un nou dipòsit regulador d’aigua per l’increment de cabdal que el municipi va rebre del Consorci d’Aigües de Tarragona.

El pressupost ha tirat endavant gràcies al suport del PSC i d’ERC i amb els vots en contra de Junts i la CUP. Segons els dos grups a l’oposició, els comptes necessitaven més partides socials i més ajudes directes, peticions que Jordi Vinyals ha criticat tot assegurant que no s’ha rebut cap proposta concreta ni tampoc cap fórmula de com finançar aquestes possibles idees. Segons Inès Fort, la CUP no ha tingut «prou informació» per a poder presentar alternatives, mentre que Josep Maria Puig ha indicat que Junts no ha fet propostes perquè sap que «l’equip de govern no les té mai en compte».

Un altre dels punts rellevants de l’ordre del dia ha estat l’acord que ha de permetre nomenar Francesc Rosich com a nou Jutge de Pau del municipi, en substitució de Teresa Feliu, que ha decidit no renovar. Rosich ha ocupat els darrers anys el càrrec de jutge reserva i comptarà amb Neus March com a jutgessa substituta a partir d’ara.

tracking