Diari Més

Tarragona enceta la campanya de vacunació contra la Covid-19 amb 105 nous contagiats i una defunció

El nombre de pacients ingressats per coronavirus als hospitals de la província és de 188, un més que ahir

Imatge de l'Hospital Joan XXIII, on s'ha adaptat la zona C de la sisena planta per casos de COVID-19.

Santa Tecla i Joan XXIII adapten part d'una planta per casos de coronavirusGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La província de Tarragona, així com la resta de l'Estat, inicia aquest diumenge 27 de desembre la campanya de la vacuna contra la Covid-19. Els usuaris de la residència Mercè de Tarragona seran els primers tarragoninsarebre la vacuna al llarg del dia d'avui.

Les dades de la Covid-19 facilitades per Salut són, però, alarmants arreu de les comarques tarragonines que avui registren 105 nous contagis detectats per PCR o test d'antigeni una nova defunció relacionada amb la malaltia. Elcòmputglobal de positius a la provínciaésara de 29.213 des de l'inici de la pandèmia mentre que la xifra de morts relacionades amb la malaltia és de 821.

Camp de Tarragona: les defuncions nocessen

El Camp de Tarragona registra aquest diumenge 98 nous contagis per Covid-19 arreu de la regió que ja ha augmentat el seucòmputglobal de casos fins als 23.400. El Camp torna a lamentar avui una nova defunció i, amb aquesta, ja en són 693.

El risc de rebrot a la regió puja fins als 361 punts, 16 més que ahir. Una xifra que desafortunadament també segueix elevant-se és la del nombre d'ingressats per Covid-19 als hospitals del Camp on hi ha 163 pacients, 6 més que en el darrer balanç.

Terres de l'Ebre: set positiu i un nou ingrés

Les Terres de l'Ebre no registren unes xifres tan alarmants com les del Camp de Tarragona. Aquest diumenge 27 de desembre, la regió ha comptabilitzat set nous positius detectats per PCR o test d'antígens i ja en suma 5.806. A diferència d'ahir, quan es varen registrar quatre defuncions relacionades amb la malaltia, les Terres no en sumen cap aquest diumenge i la seva xifra es manté invariable en 128.

El risc de rebrothadisminuïten 21 punts des d'ahir i ara es troba als 266 punts una xifra, però, elevada. Els hospitals de les Terres també han registrat un nou ingrés als seus hospitals al llarg de les darreres 24 hores i ara mateix hi ha 25 pacients als hospitals ebrencs per complicacions relacionades amb la malaltia.

Situació a Catalunya

La velocitat de propagació de la covid-19 a Catalunya, l'Rt, ha pujat una centèsima en les darreres 24 hores, d'1,16 a 1,17, segons les últimes dades del Departament de Salut. El risc de rebrot també ha augmentat, ho fa 9 punts, fins a 374, i la incidència a 14 dies passa de 331,36 a 337,70. En paral·lel, s'han declarat 1.027 nous casos confirmats per PCR o test d'antígens (TA), cosa que eleva la xifra total a 352.558. El 5,37% de les proves de la darrera setmana han donat positiu. S'ha informat de 25 noves morts i el total és de 16.862. Hi ha 1.664 pacients ingressats als hospitals amb covid-19, 72 més que en l'anterior balanç. Pel que fa a l'UCI, hi ha dues persones més en estat crític, amb un total de 337.

tracking