Diari Més

El Pessebre de l'Espluga presenta un vídeo interpretatiu de l'última representació

El vídeo, de 25 minuts de durada, està disponible a Youtube

El vídeo, de 25 minuts de durada, està disponible a Youtube

El Pessebre de l'Espluga presenta un vídeo interpretatiu de l'última representacióCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un any després de l'inici de les representacions més multitudinàries de l'actual etapa del Pessebre Vivent de l'Espluga (amb més de 5.000 visitants i 180 persones implicades), aquest 26 de desembre, dia de Sant Esteve s'ha presentat al públic general a través de les xarxes socials –i amb motiu de la pandèmia- el vídeo interpretatiu de 25 minuts de les escenes de l'última representació en ordre de visita i amb informació extra sobre el context local, històric, religiós i cultural, amb imatges de Gerard Bosch. Aquesta producció audiovisual es va presentar als socis del Pessebre Vivent durant el dinar i assemblea general del 2020, el passat 2 de febrer, just abans de la pandèmia.

Podeu visualitzar el vídeo a través d'aquest enllaç:https://www.youtube.com/watch?v=zdvQvv-m6Os

Un Pessebre biennal, recreat amb rigor històric

L'actual representació del Pessebre Vivent de l'Espluga ha aconseguit en els últims anys aprofundir en una representació basada en el rigor històric i bíblic, buscant el detall de la recreació dels escenaris, el vestuari, i el simbolisme de totes les escenes.

Des de l'etapa iniciada el 2009 a la rectoria, la representació del Pessebre Vivent ha anat creixent a l'interior de cases i carrerons de l'antiga vila medieval de l'Espluga, descobrint espais insòlits i abandonats dels dos nuclis originaris, l'Espluga Jussana i la Sobirana.

Aquest entorn, i també el de la balma del carrer Ametllers, s'ha aprofitat per recrear la vida dels antics jueus -que tenien dos Calls a l'Espluga medieval-. El vídeo interpretatiu situa les escenes en el seu entorn històric real, en l'entorn bíblic recreat i en el context cultural i religiós dels jueus.

tracking