Diari Més

Finalitza el cribratge a Vilalba dels Arcs amb 518 proves realitzades i cap positiu detectat

Encara falten resultats de 10 proves

Un sanitari fent una PCR.

pcr covid coronavirus salut sanitat confinament pcrEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una vegada finalitzat el cribratge poblacional realitzat aquest passat dimarts 22 de desembre a Vilalba dels Arcs, després de les 518 proves realitzades no s’han trobat casos positius, malgrat que encara falten resultats de 10 proves. El brot compta amb 32 casos confirmats.

L’objectiu del cribratge era detectar asimptomàtics i tallar cadenes de transmissió en una població amb un brot important. A dia d’avui, el risc de rebrot de Vilalba dels Arcs es troba en 5.771, mentre que la taxa de propagació és d'1,72.

La comarca de la Terra Alta es troba actualment amb unes xifres preocupants. El risc de rebrot és de 1.700 i la taxa de reproducció en 1,72. El brot que pateix Batea compta amb 90 casos positius confirmats, amb un risc de rebrot de 8.051 i una taxa de propagació de 1,74.

La pressió assistencial a la regió comença a augmentar. Aquest dijous 24 de desembre hi ha 10 pacients a la UCI de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, 8 dels quals covid, a més de 25 pacients covid a planta (4 a l’HTVC i 21 a HSC) en la totalitat de la Regió Sanitària de Terres de l’Ebre.

Mar Lleixà, gerent de la Regió Sanitària de Terres de l’Ebre, ha volgut demanar «un esforç durant aquestes festes. Demanem màxima prudència i responsabilitat, ja que afrontem una etapa vital per al desenvolupament de la situació pandèmica».

tracking