Diari Més

Rifa de Nadal

La plantilla d'Aluminis Coval i un kebab vallenc, 6.000 euros per cada dècim

L’administració Loteries del Pati en va vendre uns 170, bona part d’ells a través de finestreta

L'administració de loteria de Vallds que ha repartit part del premi.

Valls reparteix l'últim cinquè amb el número 31.617Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’últim premi en sortir del bombo al sorteig de Nadal, un cinquè amb el número 31.617, va caure parcialment a Valls. Loteries del Pati va vendre «uns 170 dècims», tal com explicaven ahir des de l’administració, on concretaven que «40 van anar a parar a l’empresa Coval, més o menys altres 15 es van vendre des del kebab Monique que sempre juga aquest número i la majoria, potser un 80%, van anar per la finestreta». «Una comunitat de propietaris que, fa un temps, va quedar afectada per un esclafit i se’ls hi va fer malbé l’edifici, al carrer Vapor de Maó, també en tenien», afegien. El premi, de 6.000 euros per cada dècim – 1.020.000 euros en total–, ha quedat per tant molt repartit.

Des de Loteries del Pati es mostraven ahir «molt contents». El número «el tenim abonat tot l’any», deien, i explicaven que «quan ha tocat, ja estàvem a casa perquè el sorteig estava acabant i ens pensàvem que aquí ja no cauria res, i mira». Al llarg del dia «ja ens han trucat diversos clients preguntant com podien fer-ho per cobrar els diners i estem molt felices que hagi caigut el premi». Sobre la forma com es van assabentar que havia tocat un cinquè, l’administradora Cristina Vilalta explica que «em va avisar la meva germana, que estava seguint el sorteig per la televisió, i gairebé no ens ho crèiem, ha sigut una sorpresa molt gran».

Aturar la producció per celebrar

A Aluminis Coval, tota la producció va aturar-se ahir amb l’arribada del cinquè premi. «Hem parat màquines per poder-ho celebrar», explicava el gerent Diego García, que deia que «cada any hi ha una persona que s’encarrega de fer la comanda de la loteria, amb un número aleatori, i enguany em va tocar a mi, després de deu anys sense fer-ho». García venia d’haver patit, durant el confinament per la pandèmia de la covid, un atac de cor que el va mantenir hospitalitzat al Joan XXII uns dies. Per això, tal com deia, aquest any 2020 «m’ha ensenyat una mica el yin i el yang, que unes coses compensen les altres».

A l’empresa vallenca, «vam estar 60 dies en un ERTO» i «hi ha treballadors a què els hi hem avançat els diners però de l’ERTO no els han cobrat encara». Amb els 6.000 euros per dècim, «segurament els Reis seran una mica més generosos», valorava el gerent, que detallava que «l’avís que ens havia tocat me l’ha donat el meu cosí, que està convalescent i s’estava mirant el sorteig, i no me l’he cregut però mira si era veritat». Els 40 dècims que es van comprar «s’han repartit entre treballadors –que són una dotzena–, familiars i alguns proveïdors», així que «la majoria, si no tot, haurà quedat aquí a Valls». «Demà tornarem a la feina però avui haurem anat a dormir amb una altra cara», expressava García, que lamentava que en aquest temps marcat pel virus «no hem pogut fer un dinar o la festa que segurament hauríem fet en un altre moment, però ara ha de ser així: tots amb mascareta, sense abraçar-nos i amb un brindis que ha estat pràcticament des de lluny». Ahir, quan va arribar a la fàbrica per comunicar la notícia, «els treballadors ja la sabien» i «ara, segur que cadascú té alguna cosa pensada per destinar els diners, segons les situacions personals».

«Podré pagar deutes»

Per la seva banda, Salem Zahib, al capdavant del kebab Monique, explicava que el número 31.617 «sempre el juguem perquè li vam veure des del primer instant que tenia alguna cosa, que en algun moment o altre ens podria tocar algun dia». El premi, expressava, li ha semblat «una ajuda de Déu». «A l’hostaleria ho estem passant molt malament i, gràcies a aquests 6.000 euros per dècim, podré pagar deutes que tenia per la pandèmia i podré invertir en més gènere; em traurà de la misèria on estàvem caient», apuntava Zahib, que deia sentir-se «molt feliç». A l’establiment «ens ha vingut gent plorant, emocionada per poder rebre aquests diners que, en els moments que estem passant, són per a tothom molt necessaris». El propietari del kebab Monique apuntava que, tot i esperar que el número 31.617 els hi portés sort, aquest cinquè premi «ha estat tota una sorpresa».

Treballadors de l'empresa Coval, celebrant amb cava.

La plantilla d'Aluminis Coval i un kebab vallenc, 6.000 euros per cada dècimCedida

tracking