Diari Més

Infraestructures

El túnel del Coll de Lilla de l'A-27, pendent de 200 metres d'excavació per completar la unió dels dos costats

La infraestructura està formada per dos tubs bessons de 1.485 metres de longitud

Imatge de la cara sud, a la zona de Valls, del túnel de l'A-27.

El túnel del Coll de Lilla de l'A-27, pendent de 200 metres d'excavació per completar la unió dels dos costatsMitma

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Poc més de 200 metres és la distància que ara mateix falta completar per a poder interconnectar els dos costats del túnel del Coll de Lilla de l'A-27 que ha d'unir Tarragona i Montblanc.

Segons les dades que ha donat a conèixer el Ministeri de Transports. Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma), a hores d'ara s'han excavat 589 metres i 766,3 metres de secció d'avanç en el tub oest i 385 i 834 metres en el cas del tub de l'est, començats de manera simultània des de les dues cares (sud i nord) del túnel.

El túnel estarà format, una vegada acabat, per dos tubs bessons de 1.485 metres de longitud, un per cada calçada de l'autovia. D'aquesta manera, d'acord amb la distància ja excavada, actualment resten per completar 68 metres en el tub oest i 212 metres en l'est per poder completar la unió completa, dels dos tubs, entre les dues cares.

A banda de la construcció del túnel, que és el tram més significatiu del que resta d'autovia, actualment s'està treballant per completar la connexió entre Valls i Montblanc, destinació final de la via. Actualment l'autovia uneix Tarragona amb la zona de Masmolets, al terme municipal de Valls.

En aquest tram final de la carretera, a banda de l'avanç en el túnel, també s'han gairebé completat 3 viaductes que serviran per salvar l'encreuament amb la carretera N-240 i amb la Rasa del Serraller.

El tram total que ha de servir per a completar l'autovia és de 5.100 metres.

Front de l'excavació del tub Est des de la boca sud.

El túnel del Coll de Lilla de l'A-27, pendent de 200 metres d'excavació per completar la unió dels dos costatsMitma

tracking