Diari Més

Rifa de Nadal

Dos guanyadors solitaris s'enduen des de Reus i Valls un pessic de cinquè premi

Una llibreria i un quiosc van repartir un únic dècim cadascun a través del sistema de màquina

Gloria Marin amb el número premiat a Reus.

El número 86.986, primer dels cinquens premis del Sorteig de Nadal toca a Valls i ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El més matiner dels dos cinquens premis que van portar la sort a la demarcació, el 86.986, va esquitxar ahir Reus i Valls. La Llibreria Marisa, des del barri Fortuny de la capital del Baix Camp, i el quiosc vallenc Tot Premsa van vendre cadascun d’ells un únic dècim –dos, en total, que representaran 6.000 euros per cap– amb aquest número a través de la màquina.

La propietària de la Llibreria Marisa de Reus, Gloria Marín, explicava ahir que «per la màquina, els dècims surten d’un en un i és per això que n’hem pogut vendre un de sol» i deia que el sistema «abans no agradava massa a la gent, perquè estava acostumada a una altra cosa i volia el de tota la vida, però ara és molt freqüent i és útil perquè es pot triar el número que un vulgui».

Més vendes que altres anys

Sobre les vendes d’aquest any 2020, Marín apuntava que «semblava que serien menys però, finalment, hem vist que han estat, més o menys, les mateixes que hi havia cada any». De fet, «molta gent que abans agafava la loteria fora, en altres comunitats, com que enguany no han pogut anar per exemple a Andalusia o a Galícia, doncs l’han comprat aquí per poder-la repartir entre la família». «Quan s’han acabat les restriccions més severes per la pandèmia, la gent s’ha anat animant i ràpid ha vingut a comprar loteria», afegia, i precisava que «tot i que no sabem encara a qui ha tocat, segurament serà una persona del barri perquè la majoria de la clientela que tenim és de per aquí». «I això està molt bé perquè aquí al barri també feia molta falta», deia. Marín recordava que la trajectòria de l’establiment que regenta acumula més de 50 anys i que «abans teníem un quiosc on agafàvem quinieles però vam anar creixent i ara estem així». Temps enrere, «vam donar un premi de la primitiva, un milió i escaig d’euros, i també hem donat algun cop premis petits i també una bonoloto», precisava.

«Em fa molta il·lusió i em dona molta alegria que caiguin premis aquí i poder-los donar», expressava la propietària de la Llibreria Marisa, que deia que «la cara que se’ls hi posa quan veuen que han guanyat i venen a recollir els diners és una cosa molt gratificant». L’alegria es multiplica en un any en què «per la pandèmia, les coses s’han posat complicades per a molta gent». Marín no s’esperava que el sorteig de Nadal deixés premi al seu establiment. «No hi pensava per a res», detallava, i deia que «una sempre està preparada per si de cas però, tan aviat, m’ha vingut tot de cop i estic contenta». Els 6.000 euros que s’haurà endut el guanyador «no estan gens malament en els temps que corren».

Una gran il·lusió

Per la seva banda, i al capdavant del quiosc Tot Premsa de Valls, Jeroni Camacho es mostrava ahir «molt il·lusionat» per haver venut l’altre dels dos dècims premiats amb 6.000 euros a la demarcació. Sobre qui pot haver estat l’afortunat, pocs minuts després que sortís el 86.986, deia que «deu tractar-se d’algun veí del carrer perquè la majoria dels qui compren aquí són clients de tota la vida». Al negoci «havíem donat fa un temps un premi de la loteria nacional, a l’agost del 2018, que van ser 60.000 euros». El que ara sumarà 6.000 euros al compte d’un veí vallenc «ens ha fet igualment molta il·lusió» i «esperem que hagi anat a parar a algú a qui els diners li fessin falta i que això li solucioni la situació que tingués».

En relació a la demanda de la loteria que hi ha hagut aquest 2020, Camacho coincideix amb Marín i assegura que «enguany hem venut bastants números i segurament ha estat un dels anys en què hem tingut més vendes» tot i la pandèmia o precisament a causa de les necessitats que aquesta ha generat en una part important de la població.

tracking