Diari Més

Policial

Desmantellada una plantació amb més de 1.600 plantes de marihuana a Barberà de la Conca

La Guàrdia Civil va detenir dues persones com a responsables en un operatiu dijous passat

La plantació es trobava a la segona planta.

Desmantellada una plantació amb més de 1.600 plantes de marihuana a Barberà de la ConcaGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha desmantellat una plantació clandestina de marihuana amb més de 1.600 plantes, que es trobaven a l'interior d'un habitatge de recent construcció de la localitat de Barberà de la Conca. Els agents van detenir a dues persones per la seva presumpta implicació en els delictes de tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric.

La investigació es va iniciar a finals d'estiu, quan una persona anònimament va aportar informació relacionada amb un cultiu de marihuana a l'interior d'un habitatge del municipi de la Conca de Barberà.

La benemèrita va aconseguir situar l'habitatge després de descobrir, en un dels operatius, a l'amo d'un habitatge del costat desfer-se de terra de cultiu i restes de plantes de marihuana que provenien de l'interior de l'habitatge investigat. També es va localitzar la instal·lació de diversos equips d'aire condicionat, extractors d'aire, doble escomesa de subministrament d'energia elèctrica, així com una forta olor de marihuana que emanava d'aquesta.

Durant el matí del dijous, es va establir un operatiu policial per registrar l'habitatge on es va trobar a la segona planta més de 1.600 plantes de marihuana en fase adulta, així com la infraestructura necessària, amb sistema de ventilació, il·luminació, control de temperatura i humitat per al cultiu òptim de les plantes.

Els detinguts, homes de 25 i 30 anys d'edat, de nacionalitat espanyola i veïns de la comarca, se'ls imputa un presumpte delicte de tràfic de drogues i un altre de defraudació del fluid elèctric. Després de prestar declaració van ser posats a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Valls.

Durant el 2020, la benemèrita ha aconseguit desmantellar 33 plantacions de marihuana, 24 d'elles de les denominadesindoor, amb 29.559 plantes de marihuana, 1.949 quilos de cabdells d'aquesta substància i la detenció de 89 persones relacionades amb aquests delictes, representant un increment notable en relació a l'any anterior.

tracking