Diari Més

Salut farà un cribratge massiu a Batea durant aquesta setmana

El balanç de positius és de 35 casos confirmats, i l'índex de rebrot se situa ara mateix en 2142,86 i la velocitat de propagació en 2,57

Imatge del municipi de Batea.

L'ACA inverteix gairebé cent mil euros en millorar la depuradora de BateaViquipèdia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En el marc de l'estratègia del Departament de Salut d'intensificar els cribratges poblacionals per frenar els casos de la covid-19 a Catalunya, aquesta setmana es durà a terme, en col·laboració amb l'Ajuntament, un cribratge poblacional amb Tests Antigènics Ràpids al municipi de Batea. El cribratge es realitzarà a la societat la Germandat de Batea entre dimecres i divendres de 8:30h a 15h, organitzat per carrers.

Des del Departament de Salut s'ha decidit fer aquest cribratge massiu a Batea a causa del brot que s'ha detectat a aquesta població. El balanç de positius de la població de la Terra Alta és de 35 casos confirmats, i l'índex de rebrot se situa ara mateix en 2142,86 i la velocitat de propagació en 2,57.

La mesura de realitzar els cribratges està dirigida a la població asimptomàtica de més de 16 anys, amb la finalitat de frenar l'expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària.

L'estratègia de fer proves a la comunitat es fa per aturar l'extensió del virus, és a dir, per assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones contagiades, ja que n'hi ha que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Cal destacar la importància de fer correctament l'aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

A més del cribratge poblacional, es realitzarà també un cribratge de cerca activa al Centre de Dia previst per dimecres, a l'hospital de dia, a la residència de gent gran i al centre educatiu, previst per dijous, on s'han detectat casos en diverses aules.

Mar Lleixà, gerent de la Regió Sanitària de Terres de l'Ebre, ha volgut recalcar de nou la importància de seguir les recomanacions per evitar els contagis: mans, mascareta, mantenir les distàncies, ventilació, limitar les trobades i evitar reunions de més de dues bombolles, i més en unes dates tan crítiques respecte a l'evolució de la pandèmia i abans de Nadal, i ha tornat a reiterar que es respectin els aïllaments preventius malgrat que en primera instància el test sigui negatiu.

La unitat de presa de mostres estarà formada per 8 professionals i 7 administratius, entre ells 4 gestors covid, tots ells professionals de l'Atenció Primària de l'ICS de Terres de l'Ebre. Tot i això, l'organització de tot cribratge poblacional requereix un treball intens de coordinació dels diferents professionals i agents que hi participaran: Salut Pública, professionals de la unitat de presa de mostres, administratius, agents cívics, Creu Roja i laboratori.

La comunicació dels resultats es farà a través de trucades telefòniques a les persones positives i s'enviaran SMS dues vegades al dia als negatius. A més a més, es pot consultar a La Meva Salut.

tracking