Diari Més

Societat

Antifrau té investigacions obertes a cinc ajuntaments del Camp de Tarragona

Implicarien l'Ajuntament d'Aiguamúrcia a l'Alt Camp i els ajuntaments del Morell, Constantí, Perafort i Vilallonga del Camp

Imatge d'arxiu de l'Ajuntament d'Aiguamúrcia.

Antifrau té investigacions obertes a cinc ajuntaments del Camp de TarragonaGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) va tancar durant el primer semestre d'aquest any dues investigacionsa organismes públics del Camp de Tarragona per suposades irregularitats. Aquestes investigacions implicarien l'Ajuntament d'Aiguamúrcia a l'Alt Camp i elsajuntaments del Morell, Constantí, Perafort i Vilallonga del Camp, al Tarragonès.

Per una banda s'ha obert una investigació a l'Ajuntament d'Aiguamúrcia, Alt Camp, per presumptes irregularitats comeses per l'equip de govern anterior. Entre elles tracte de favor en la contractació de personal amb relació de parentiu amb càrrecs electes, el fraccionament de contractes, el cobrament de retribucions d'imports superiors als previstos normativament per part de càrrecs electes, i l'incompliment dels advertiments formulats per la Secretaria municipal en els seus informes.

Per altra banda, hi ha una investigació conjunta oberta als ajuntaments del Morell, Constantí, Perafort i Vilallonga del Camp, Tarragonès, per haver suposadament adjudicat amb tracte de favor uns contractes de serveis determinats i recurrents sota la forma de convenis de col·laboració, eludint l'aplicació de les normes de contractació pública.

L'Ajuntament de Constantí ha volgut aclarir a través de les xarxes socials que la investigació del'Oficina Antifrau de Catalunya al consistori es basa en un conveni signat l'any 2012 per l'anterior equip de govern. Un conveni en el qual formaven part la Universitat Politècnica de Catalunya, la plataforma Celnet i altres ajuntaments. També han volgut deixar constància que «des d'un primer moment ens hem posat a disposició del'Oficina Antifrau, facilitant tota la informació disponible». Les mateixes fonts indiquen que, quan l'actual equip de govern va entrar a l'ajuntament l'any 2015, no van repetir el conveni, quelcom que si que va tornar a signar l'Ajuntament del Morell.

Pel que fa aquest conveni, es tracta d'unestudi realitzat pel Laboratori del Centre de Medi Ambient de la Universitat Politècnica de Catalunya amb conveni amb els ajuntaments de Constantí , El Morell, Perafort-Puigdelfí i Vilallonga del Camp, d'un any i mig de durada, en el qual s'estudiavala qualitat de l'aire a partir de controls socials, químics i de modelització numèrica de les emissions atmosfèriques contaminants a la Vall de Francolí en els municipis propers al complex petroquímic. El juny del 2014Cel Netva presentar al Morell en acte públic els resultats de l’estudi.

tracking