Diari Més

Els veïns de Riudoms fan costat al comerç local al XV Mercat de Nadal

Dissabte no es va poder celebrar pel vent, però avui ha estat tot un èxit per l’afluència de clients

El Mercat de Nadal es va ubicar a la plaça de l'Església i hi van participar set parades, entre les quals, les de cinc productors d'oli.

Els veïns de Riudoms fan costat al comerç local al XV Mercat de NadalOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La quinzena edició del Mercat de Nadal de Riudoms ha estat tot un èxit de públic, malgrat el confinament municipal, pel qual no ha pogut rebre visitants de poblacions veïnes i que no es va poder celebrar dissabte a causa del fort vent que bufava a la zona.

La plaça de l’Església ha acollitun total de setze parades, entre les quals hi havia cinc productors d’oli, una de les novetats d’enguany. Amb control d’aforament, amb totes les mesures higièniques i una distància entre parades segura, el Mercat de Nadal ha tingut una important afluència de veïns del municipi fins al punt que, al migdia, s'han registratcues.

«El Mercat de Nadal és un expositor del comerç del nostre municipi i teníem el convenciment que, respectant totes les mesures de seguretat marcades per la pandèmia, havíem de continuar celebrant-lo. No podem permetre que la covid-19 ens robi més coses», explica l’alcalde de Riudoms, Sergi Pedret. «Quan vam saber que s’imposava el confinament municipal de cap de setmana va ser com rebre un gerro d’aigua freda perquè sempre ha estat un pol d’atracció de poblacions veïnes. Però crec que la resposta ha estat molt bona», afegia.

Tot i que tampoc no s'ha pogut celebrar el tradicional bingo solidari per recaptar diners per la marató, avui s'han venut butlletes amb què es van rifar diferents cistelles de productes dels participants de la fira. «També hem hagut d’adaptar l’encesa de llums de Nadal. Habitualment els nens de l’Escola de Música canten i, després de fer el compte enrere, s’encenen les llums de Nadal. Enguany es passa un vídeo amb la cançó de l’escola de música i on també es projecta el compte enrere. Al final, també s’encendran les llums. D’aquesta manera, totes les activitats del Mercat de Nadal s’han readaptat», assegurava Pedret quan faltaven només unes hores per posar en funcionament l’engalanament de Nadal a la via pública.

L’edició d’enguany ha comptat també amb la col·laboració del CERAP, a través d’una instal·lació d’art per part de la Secció d’Art de l’entitat. «S’han col·locat figures que representen tot allò que no hem pogut fer a causa de la pandèmia», explica l’alcalde riudomenc.

Finalment, Sergi Pedret, reconeix que el sector comercial ha estat un dels més castigats també a Riudoms: «Són autònoms i la majoria són famílies que viuen del negoci, per la qual cosa és un dels sectors més colpejats. Crec que no només l’Ajuntament sinó també els veïns han de fer costat a un sector que –no podem oblidar-ho– durant els mesos més durs de la pandèmia ens va subministrar els productes bàsics».

tracking