Diari Més

Equipaments

L'ACA enllesteix l'ampliació de la depuradora del Pla de Santa Maria i la nova planta del Catllar

També es reparen captacions d'aigua a Vimbodí i Poblet afectades pels aiguats de l'octubre de l'any passat

Lluis Ridao, director de l'ACA, amb Mateu Montserrat, alcalde del Pla de Santa Maria, durant la visita l'ampliació de la depuradora del municipi que ha suposat  una inversió de més d'1,3 M€

L'ACA enllesteix l'ampliació de la depuradora del Pla de Santa Maria i la nova planta del CatllarACA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) està enllestint l'ampliació de la depuradora del Pla de Santa Mariai la construcció de la nova planta del Catllar, que ha de permetre sanejar les aigües residuals del sector est del municipi. En el primer cas la inversió és de més d'1'3 MEUR i permet doblar la capacitat de tractament d'aigües fins als 620 metres cúbics per dia, l'equivalent a una població de 5.145 habitants, ha indicat l'ACA. En el cas de la del Catllar tindrà una capacitat de tractament de 100 metres cúbics diaris, per servir a una població de 322 habitants. A banda també s'estan arreglant diferents infraestructures a Vimbodí i Pobletque van quedar malmeses pels aiguats de l'octubre del 2019.

Al municipi, durant la nit del 22 d'octubre de 2019, el riu Milans va assolir cabals de 351 metres cúbics per segon, quan normalment porta menys de 0,5 m3/s. Això va provocar danys en les captacions d'aigua per al subministrament domèstic, en les infraestructures de sanejament i també a la llera del riu.

En matèria d’abastament d’aigua, l'ACA ha destinat més de 330.000 euros en ajuts directes per a la reconstrucció de l'assut on hi ha la primera captació d'aigua, actuacions per a la millora i el manteniment de la segona captació, la construcció d'una nova canonada i el manteniment de la conducció ja existent. La nova conducció s'ha habilitat dos quilòmetres fora de la llera per garantir-ne l'estabilitat en cas de nous aiguats.

Els aiguats del passat octubre també van provocar danys en el sistema de sanejament del municipi, que ha requerit inversió superior als 236.000 euros. Els treballs han consistit en la reconstrucció del col·lector d'aigües residuals i en habilitar les corresponents proteccions, així com la neteja i les inspeccions de canonades i pous.

Finalment, pel que fa a les actuacions a la llera del riu Milans i d'altres cursos fluvials que transcorren pel municipi, estan en la recta final de la seva finalització, amb una inversió total de 182.000 euros. Les actuacions consisteixen en la retirada de vegetació morta i materials arrossegats en 7,5 quilòmetres de la llera del riu Milans i en 900 metres del barranc del Rec de la Basseta. També s'estan duent a terme treballs de redistribució de sediments i terres per tal de restaurar esvorancs i reconduir el flux de l'aigua al punt original.

tracking