Diari Més

Policial

Detingut un vallenc de 19 anys acusat d'una vintena de delictes violents i robatoris

El detingut té un llarg historial delictiu i sostreia vehicles que utilitzava per desplaçar-se pel Camp de Tarragona i perpetrar els robatoris

Imatge del dispositiu per la detenció del sospitós a la zona d ela plaça del Caragol de Valls.

Detingut un vallenc de 19 anys acusat d'una vintena de delictes violents i robatorisMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos van detenir el passat 7 de desembre un home de 19 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Valls, com a presumpte autor d’una vintena de delictes.

El joveestà investigat per 6 robatoris violents, 6 robatoris i furts d’ús de vehicle, 2 furts, 4 robatoris amb força a interior de vehicle, conducció temerària, resistència i desobediència als agents de l’autoritat.

La investigació policial va iniciar-se el 26 de novembre per la sostracció a Valls d’un vehicle que va ser localitzat dos dies després a Alcover. La policia va poder relacionar aquest primer robatori amb un sospitós, el qual el dia 28 de novembre va perpetrar quatre robatoris violents consecutius mitjançant estrebades a quatre dones al Pla de Santa Maria, el Morell, Alcover i Reus. En tots els casos, el lladre va sostreure la bossa de mà de les víctimes i va fugir amb el vehicle que habia robat prèviament.

Aquells dia els Mossos van efectuar diferents controls policials per la comarca de l’Alt Camp amb la col·laboració de la Policial Local de Valls i els vigilants d’Alcover i van detectar el sospitós que circulava de manera temerària, posant en greu perill els usuaris de la via. Fins i tot, a Alcover, va estar a punt d’atropellar uns agents en un dels controls.

Posteriorment també es va relacionar el sospitós amb el robatori d’una furgoneta a Vilallonga del Camp, el 5 de desembre. Aquell dia va cometre tres fets delictius consecutius: un robatori amb violència a un establiment de Valls, un furt de la caixa enregistradora a un establiment a Reus i un robatori amb violència a Vila-seca on una dona va resultat ferida.

En tots els casos va robar la caixa enregistradora de la botiga i per no ser reconegut, portava un passamuntanyes i guants. En el cas del robatori de Vila-seca va empènyer una clienta al terra per poder aconseguir el botí.

Durant la tarda del mateix dia 5 el sospitós va robar a l’interior de tres vehicles estacionats al municipi de Vilallonga del Camp. Una vegada comesos tots els fets, hores més tard va abandonar a Valls, la furgoneta sostreta a Vilallonga del Camp.

El dia 7 de desembre va succeir un robatori d’un vehicle a Valls, el qual va ser abandonat al Pla de Santa Maria, on van sostreure un altre vehicle amb el qual es van adreçar a la localitat de la Selva del Camp. En aquesta localitat van furtar carn d’un camió frigorífic mentre un repartidor estava descarregant per entregar-la a un establiment. Es va iniciar llavors un dispositiu policial per detenir al sospitós dels fets ja que les investigacions apuntaven que es tracta de la mateixa persona.

Finalment, el vehicle sostret amb el qual circulava va accidentar-se en la fugida al barri del Fornàs de Valls. Gràcies al dispositiu es va poder detenir al principal investigat i es van poder recuperar objectes sostrets en diferents robatoris i roba identificativa que duia el sospitós al cometre els robatoris.

El detingut, amb nombrosos antecedents policials, va passar aquest dimecres a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Valls i el jutge va decretar el seu ingrés a presó. Tot i així, la investigació segueix activa per i no es descarten noves detencions.

tracking