Diari Més

Tarragona situa el risc de rebrot en 126 punts i manté la tendència a reduir-lo

Les dades a 3 de desembre registren dues noves víctimes mortals per coronavirus. Vila-seca és el millor municipi en Rt i risc de rebrot baix

Una ciutadana sotmetent-se a una prova PCR.

Tarragona situa el risc de rebrot en 126 punts i manté la tendència a reduir-loACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les comarques de Tarragona segueixen mantenint la tendència a la baixa en el risc de rebrot de la covid-19. Les dades tancades a 3 de desembre el situen en 126 punts tant a la regió sanitària del Camp de Tarragona com a les Terres de l'Ebre. Això representa una caiguda de 10 i 13 punts, respectivament, respecte de la jornada anterior.

A Tarragona ciutat la dada sobre el risc de rebrot és encara més positiva, situant-se en 117 punts, mentre que a Reus també és força bona (sobretot comparada amb poques setmanes enrere), però lleugerament superior a la mitjana tarragonina, 138.

En l'àmbit municipal (tot i que les dades encara no estan actualitzades i corresponen al 30 de novembre), la millor situació es registra a Vila-seca, amb un risc de rebrot que fins i tot ha aconseguit baixa del 100 i situar-se en 63 punts (el que representa estar en un risc considerat moderat), en la part contrària se situa Amposta, amb un risc de rebrot de 317.

És desigual, però, a les dues zones, la situació pel que fa al nombre de pacients ingressats a causa del coronavirus. Mentre que al Camp de Tarragona la xifra total és ara de 115 (5 més que la jornada anterior), a l'Ebre s'ha produït una reducció de 6 ingressats, deixant la xifra total en 33. La dada sobre ingressats a l'UCI dels hospitals continua sent global de tot el país, i ara és de 418, una vintena menys que el registrat el dia 2.

D'acord amb les xifres que facilita Salut, el que no s'aconsegueix aturar, tot i que s'ha reduït, és el nombre de víctimes mortals a causa de la malaltia. Aquest dia 3 s'han sumat dues noves morts, una per cada regió sanitària i ara ja són, acumulades, 637 i 120, respectivament.

Pel que fa al nombre de nous casos positius confirmats amb proves PCR i proves d'antígens, al Camp de Tarragona se n'han registrat 79 més, deixant una xifra total de 20.610, entre que a les Terres de l'Ebre, el total és ara de 5.326, és a dir, 12 més que la jornada anterior.

Respecte de les dades de velocitat de propagació de la malaltia, les dades municipals corresponen a 30 de novembre (les últimes tancades oficialment) i indiquen que la majoria de municipis de més de 20.000 habitants de Tarragona es mantenen per sobre de l'índex 1 i són pocs els que han aconseguit situar-se per sota del 0,90, que era el de referència que el departament de Salut mantenia per a millorar les restriccions.

Així, Reus té unaRtde 0,61 i Tarragona la situa en 0,76. La millor situació, igual com passat amb el risc de rebrot, es registra a Vila-seca, que manté una velocitat de propagació de la covid-19 de 0,56.

Situació al conjunt de Catalunya

La velocitat de propagació a Catalunya, l'Rt, es troba ja en 0,95, tres centèsimes més que fa 24 hores. En canvi, el risc de rebrot baixa després d'uns dies pujant i està ara en 212, cinc punts menys, segons les últimes dades del Departament de Salut. A més, la incidència a 14 dies torna a baixar amb claredat i se situa en 242,37 (dijous estava en 255,72). S'han declarat 1.404 nous casos confirmats per PCR o Tests d'Antígens (TA), fins als 315.263 des de l'inici de la pandèmia. El 4,67% de les proves de la darrera setmana han donat positiu. També s'ha informat de 50 noves morts, amb un total de 16.044. Hi ha 1.524 ingressats, 67 menys, i 418 persones a l'UCI (-20).

tracking