Diari Més

Policial

Desarticulat al Camp de Tarragona un entramat criminal dedicat al cultiu 'indoor' de marihuana

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencion

Imatge d'una de les plantacions.

Desarticulat al Camp de Tarragona un entramat criminal dedicat al cultiu 'indoor' de marihuanaMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Terres de l’Ebre van detenir el passat 1 de desembre nou homes, d’edats compreses entre els 22 i 41 anys, de nacionalitat albanesa i sense domicili conegut, com a presumptes autors dels delictes contra la salut pública, pertinença a grup criminal i defraudació de fluid elèctric.

A mitjans del mes de setembre d’enguany una investigació iniciada pels Mossos d’Esquadra a les Terres de l’Ebre va determinar que un grup de persones que estaven residint a la zona del Baix Camp i Tarragonès disposaven de diversos habitatges on es cultivava marihuana.

Es tractava de xalets o cases adossades unifamiliars que es trobaven ubicades en urbanitzacions, principalment segones residències, de les localitats de Mont-roig del Camp (Baix Camp) i Salou (Tarragonès).

Fruit de la investigació els agents també van constatar que en aquests habitatges es produïa la defraudació del fluid elèctric, la qual cosa també corroborava la comissió d’aquest tipus de fet delictiu donat que precisa d’un alt consum d’electricitat.

Durant el passat 1 de desembre es va dur a terme un dispositiu policial consistent en cinc entrades i perquisicions judicials, quatre d’aquestes en domicilis ubicats a la urbanització Miami Platja de Mont-roig del Camp i la cinquena en un domicili de Salou.

Com a resultat del dispositiu es van detenir nou homes, tots ells de nacionalitat albanesa, que formaven un grup perfectament organitzat per la comissió d’aquests fets delictius i es van localitzar 500 plantes de marihuana, una part de les quals es trobava en procés d’assecament pel seu posterior trasllat i venda.

Quatre dels domicilis disposaven de totes les instal·lacions i elements necessaris pel cultiu de marihuana ‘indoor’ com són làmpades, transformadors, fertilitzants i sistemes de climatització.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Els detinguts van passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Reus, el qual va decretar el seu ingrés a presó.

tracking