Diari Més

De viatge amb la (petita) Moby Dick

La cia. Eudald Ferré estrena el seu nou espectacle familiar el pròxim dimarts 8 de desembre a Alcover

Imatge promocional de l'espectacle de la companyia Eudald Ferré.

De viatge amb la (petita) Moby DickCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fins on estaríem disposats a anar, per tal de trobar l’amor? La petita balena Moby Dick ho té clar: fins on faci falta. El petit catxalot ha trobat una ampolla que conté La carta d’amor més bonica del món. I, esclar, s’ha enamorat de la persona que l’ha escrit. Per això està disposada a fer un viatge intercontinental fins a trobar-la. Però no farà la recerca tota sola: l’acompanya un ajudant d’escafandrista que no la deixarà mai de banda.

Aquest és el punt de partida de l’espectacle La (petita) Moby Dick, una producció de la companyia Eudald Ferré que s’estrenarà el pròxim dimarts, 8 de desembre, al Convent de les Arts d’Alcover. L’obra és un espectacle de titelles que busca la interacció amb el públic, i s’adreça al públic familiar.

Els actors titellaires són Eudald Ferré, Joan Rioné i Arnau Colom, mentre que el guió de la història el signa el mateix Rioné.

«Amb el Joan Rioné fa molt de temps que ens coneixem i vam estar molts anys treballant junts. Després, cadascú va fer el seu camí, però col·laborem sempre que podem. Feia temps que a mi em rondava pel cap fer un espectacle amb una balena, i a través d’un conte seu, on es parla del mar, se’m va encendre l’espurna», explica l’Eudald. El director i titellaire assegura que Rioné era la persona idònia per fer aquesta feina «perquè sent un gran amor pel mar, a més de tenir aquesta sensibilitat romàntica i màgica a la vegada. És molt imaginatiu i té aquests punts de màgia i surrealisme que resulten ideals per a aquest espectacle».

La representació de La (petita) Moby Dick a Alcover serà l’estrena absoluta de l’obra, després que, per causes derivades de la crisi sanitària, s’hagi hagut d’ajornar fins a cinc vegades. Les restriccions derivades del coronavirus també han obligat a modificar lleugerament la representació, que si bé inicialment estava pensada per fer-se en un ambient més recollit, ara s’ha hagut de reajustar per tal de garantir la distància de seguretat. «Era un espai molt reduït i ara l’hem eixamplat, tot i que l’hem afinat al màxim perquè l’obra segueixi sent un conte màgic i amb aquell punt de surrealisme», assegura Ferré. Això no obstant, afegeix el director, la participació del públic en l’obra segueix sent important en la trama.

La resta de l’equip el conformen Pep Boada, responsable de la música i els espais sonors, Paulette San Martín, responsable de vestuari, i Màrius Güell, a càrrec del disseny de so i llum. L’escenografia i la titella són obra d’Arnau Colom i Eudald Ferré.

La (petita) Moby Dick és un espectacle en col·laboració amb el GUANT-Festival de Teatre de Titelles de Valls. El preu de les entrades és de 5 euros i se’n faran cinc passis: tres al matí (11h, 12h i 13h) i dos més a la tarda (17h i 18h). Totes les sessions són numerades i les entrades es poden comprar de forma anticipada a través de la pàgina web del Convent de les Arts d’Alcover (http://conventarts.cat).

tracking