Diari Més

Medi Natural

Un pla d'ocupació impulsat per la Diputació millora entorns naturals de la comarca del Tarragonès

Compta amb el suport del Consell Comarcal i ha proporcionat feina a un total de 5 persones

Imatge de les tasques de millora de l'entorn natural.

Un pla d'ocupació impulsat per la Diputació millora entorns naturals de la comarca del TarragonèsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Diputació de Tarragona, en col·laboració amb el Consell Comarcal del Tarragonès, ha impulsat un any més el Pla d'Ocupació en aquesta comarca, amb l'objectiu d'afavorir la inserció al mercat laboral de persones en situació d'atur i, alhora, de condicionar entorns naturals, tenint en compte les necessitats dels municipis.

El Pla d'Ocupació del Tarragonès s’emmarca en els Plans d'Ocupació que la Diputació de Tarragona impulsa anualment en col·laboració amb els 10 consells comarcals. Tal com assegura el diputat d’Ocupació i Emprenedoria de la institució, Francesc Barbero, «aquests plans tenen com a objectiu dinamitzar el mercat laboral al Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès, alhora que vetllen per la millora i conservació d’entorns naturals i urbans a la demarcació». Enguany, la Diputació ha destinat 732.624,25 euros per a la realització dels 10 plans previstos per al 2020, que actuaran en 115 municipis i proporcionaran feina a 50 persones.

Els integrants del Pla d'Ocupació del Tarragonès, que està en marxa des del 2 de desembre, estan treballant en la neteja, el desbrossament i la poda de diversos espais naturals amb l’objectiu de millorar-ne la seguretat, facilitar el pas de senderistes i afavorir la prevenció d’incendis. El Catllar, la Nou de Gaià, la Riera de Gaià, Salomó i la Secuita són els municipis d'actuació.

Sis mesos de feina i amb orientació laboral en acabar

Un grup de 5 persones (4 peons i un cap d'equip), que es trobaven en situació d'atur, són les encarregades de dur a terme les actuacions de millora previstes, durant un període de 6 mesos. Els integrants reben formació complementària dirigida a millorar les seves habilitats personals i professionals i a afavorir la posterior inserció al mercat laboral. A més, en finalitzar el pla, la Diputació també els oferirà orientació laboral i suport en la recerca activa de feina i els farà un seguiment per avaluar la seva situació laboral. Des de l'any 2013, prop de 40 persones han participat en els plans d'ocupació impulsats per la Diputació a la comarca del Tarragonès.

tracking