Diari Més

Serveis

La Fundació Sociosanitària i Social Santa Tecla reforçarà el Servei d'Atenció a Domicili a Cambrils

El nou contracte tindrà una durada de dos anys prorrogables fins a dos anys més

L'adjudicatari obrirà un local a Cambrils com a espai de referència per a la coordinació tècnica

La Fundació Sociosanitària i Social Santa Tecla reforçarà el Servei d'Atenció a Domicili a CambrilsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Cambrils ha signat un nou contracte del Servei d’Atenció a Domicili (SAD) amb la Fundació Sociosanitària i Social Santa Tecla que reforçarà aquesta prestació assistencial i psicosocial per a persones amb grau de dependència o en situació de vulnerabilitat.

El nou contracte, d’una durada de dos anys prorrogables fins a dos anys més, inclou millores en la cobertura del servei per a les persones usuàries i en la qualitat d’atenció, amb la incorporació del model d’atenció integral i centrat en la persona, i l’obertura d’un local a Cambrils que serà un espai de referència per a la coordinació tècnica.

També s'ampliaràla franja d’atenció, que permet cobrir excepcionalment serveis d’atenció a la persona, en horari nocturn i en cap de setmana, en casos de necessitat justificada. A més, es redueixen els terminis d’inici de prestació de serveis urgents a 12 hores, els prioritaris a 48 hores, i els ordinaris a 5 dies, a partir de la data de recepció de l’encàrrec per part de l’ajuntament (amb anterioritat fixats en 24 hores, 48 hores i 7 dies respectivament).

D’altra banda, s’inclou en aquest mateix contracte el programa «Tardes al Casal», amb una oferta de 20 places al dia. Aquest servei és una altra modalitat d’atenció que es presta al Casal municipal de la Gent gran a un grup de persones amb perfil similar amb un objectiu més social.

Com a novetat, s’inclouen visites prèvies a la prescripció del servei per part de la coordinació del servei, element clau de supervisió i seguiment, a més de les que es realitzaran conjuntament amb l’equip de valoració multidisciplinari. En aquesta línia de treball, com a mínim es farà un valoració a l’any per persona usuària per ajustar el Pla de Treball a les necessitat reals.

La Fundació Sociosanitària i Social de Santa Tecla forma part de l’agrupació sense ànim de lucre de la Xarxa de Santa Tecla, organització amb una llarga experiència en la gestió de serveis d’atenció a domicili municipals a les ciutats de Tarragona, El Vendrell i al conjunt de la comarca del Baix Penedès. En l’actualitat la Fundació Sociosanitària i Social Santa Tecla dona suport a més de 1.200 usuaris i usuàries de les comarques tarragonines amb més de 165.000 hores anuals de servei gràcies a un equip professional integrat per més de 150 treballadors/es familiars.

265 persones ateses el 2019

L’any 2019 esvanatendre 265 persones, 168 dones i 97 homes. Un total de 214 persones eren majors de 65 anys (80,75%), de les quals el 43,03% eren persones majors de 85 anys i només el 3,4% eren infants i joves (de 0 a 17). El 65,28% de persones a qui se’ls hi va prestar el servei, va servei va ser dins del marc de la Llei de Dependència.

tracking