Diari Més

Societat

La Canonja atorgarà nous ajuts per autònoms i petites empreses per la crisi de la segona onada

L’import màxim de l’ajut serà un únic pagament de 800€

En total s'han presentat 1.959 sol·licituds.

La Canonja atorgarà nous ajuts per autònoms i petites empreses per la crisi de la segona onadaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de la Canonja ha aprovat en sessió plenària, nous ajuts econòmics per a autònoms, comerç i petites empreses atorgant-los liquiditat per contribuir al compliment de les seves obligacions empresarials i al manteniment de la seva activitat i ocupació, amb motiu de la segona onada de la pandèmia de la covid-19.

El consistori ja va posar en marxa, el passat mes de juny, el primer paquet d’ajuts econòmics per atendre les despeses bàsiques dels nuclis familiars de convivència i als autònoms i petites empreses, per garantir la seva sostenibilitat econòmica, per les especials dificultats provocades per la declaració del primer estat d’alarma derivat de la crisi sanitària generada per la covid-19.

En total s’han presentat 1.959 sol·licituds de les quals, 1.879 son de nuclis familiars de convivència i 80 d’autònoms o comerç. Tot i que la gran majoria s’han presentat de forma presencial a les oficines habilitades a la Plaça de Catalunya, també n’hi ha hagut un bon gruix, 705, que han estat presentades de forma telemàtica a través de la seu electrònica de l’Ajuntament. Aquest mes es començaran a repartir les targetes bancàries als primers que van sol·licitar els ajuts, per tal de poder-les gastar en els comerços de la Canonja.

Actualment i després de les afectacions econòmiques generades pel compliment de les mesures decretades pel Govern de la Generalitat, per fer front a la segona onada de la pandèmia, que en alguns casos han obligat a suspendre i tancar determinades activitats comercials i de serveis, l’equip de govern de l’Ajuntament canongí va decidir posar sobre la taula una nova línia de subvencions adreçades a tots els autònoms i petites empreses, destinades a incentivar i ajudar a l’activitat econòmica i comercial local.

L’import màxim de l’ajut serà un únic pagament de 800€. En el cas que el sol·licitant hagi vist afectada greument la seva activitat per la suspensió d’obertura al públic o d’activitat, s’abonarà una quantitat suplementària de 1.000 €.

L’alcalde de la Canonja, Roc Muñoz ens explica que tot i que son conscients que això no resol el problema, «és un complement a altres ajuts que s’han atorgat des d’altres administracions per ajudar a tots aquells que ho estan passant malament i que veuen perillar els seus negocis i la seva econòmica familiar». Roc Muñoz continua dient que «tots hem patit i estem patint d’una manera o d’un altra aquesta crisi econòmica, social i sanitària i per això les administracions hem de fer quelcom estigui a les nostres mans per pal·liar els efectes que la pandèmia pot tenir en el teixit econòmic dels nostres pobles i ciutats».

tracking