Diari Més

Disminueixen els hospitalitzats per covid a Tarragona i l'Ebre i el risc de rebrot puja lleument

La Rt de Catalunya ha superat superat el llindar que havia marcat Salut per passar al tram dos del pla de desescalada

Imatge de l'Hospital Joan XXIII, un dels centres més tensats del Camp de Tarragona durant la fase dura de la pandèmia.

La pandèmia accelera la reforma de l'UCI de l'Hospital Joan XXIIIGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Camp de Tarragona ha vist com el seu risc de rebrot ha pujat 4 punts, després que la seva tendència es mantingués frenada. Segons l'últim balanç de Salut, al Camp es situa en 136, mentre que a les Terres de l'Ebre ha baixat 8 punts i es troba en 139.

El nombre de persones mortes per coronavirus des de l'inici de la pandèmia ha pujat a 636 al Camp de Tarragona, una més respecte les dades anteriors. Les Terres de l'Ebre també han sumat una defunció i la xifra total es troba en 119.

Cambrils i Valls han vist com la velocitat depropagació del virus (Rt) ha superat el llindar d'1, a data de 29 de novembre, que són les últimes dades proporcionades pel Departament de Salut. Concretament a 1,22 i 1,18, respectivament. Calafell també s'ha apropat, tot i que la Rt es troba a 0,98. Per sobre d'1 es mantenen Salou, Amposta i Tortosa.

La pressió hospitalària ha disminuït al Camp de Tarragona, on actualmenthi ha 110pacients ingressats, tretze menys respecte el balanç anterior. En el cas de les Terres de l'Ebre, la xifra ha pujat a 39persones (+1). El nombre de pacients ingressats a l'UCI encara no es dóna de manera desglossada per regions sanitàries i només se sap que al conjunt de Catalunya n'hi ha 438, onze menys respecte l'últim balanç.

La xifra de nous positius confirmats per proves PCR o d'antígens, al Camp de Tarragona la xifra total és de 20.531(+69), mentre que a les Terres de l'Ebre se situa en 5.314 (+20).

Situació a Catalunya

La velocitat de propagació a Catalunya, l'Rt, es troba ja en 0,92, tres centèsimes més que fa 24 hores. Supera així el llindar que havia marcat Salut per passar al tram dos del pla de desescalada. La decisió sobre si finalment es progressa es comunicarà aquest dijous. El risc de rebrot segueix pujant i està ja en 217, set punts més. A més, la incidència a 14 dies s'estanca i només baixa un punt, situant-se ara en 255,72 (dimecres era de 256,84). S'han declarat 1.614 nous casos confirmats per PCR o TA, fins als 313.859 des de l'inici de la pandèmia. El 4,77% de les proves de la darrera setmana han donat positiu. També s'ha informat de 27 noves morts, amb un total de 15.994. Hi ha 1.591 ingressats, 83 menys, i 438 persones a l'UCI (-11).

tracking