Diari Més

Trànsit

El nombre de morts a les carreteres tarragonines baixa un 40% respecte el 2019

A tota Catalunya 97 persones han perdut la vida en 88 accidents, davant de les 167 en el mateix període de l'any passat

Imatge del camió.

Mor la conductora d'un turisme en un xoc frontal amb un camió a UlldeconaServei Català de Trànsit

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha informat que des de l’1 de generfins al 30 de novembred’aquest any, 24 persones ha mort enaccidents mortals a les carreteres de la demarcació de Tarragona. La major reducció s'ha produït a Barcelonaamb una caiguda del 45,2% en comparació amb el 2019.A Girona el descens és del 40% i a Lleida del 37%.

Entre aquest període, a Catalunya han mort 97 persones en 88 accidentsmortalsa les carreteres catalanes, un 42% menys respecte al mateix període de l’any passat. D'aquests, en 36 només hi havia un sol vehicle implicat. La xifra d’accidents mortals també s'ha reduint un 42,9%respecte al 2019.Aquesta disminució de la sinistralitat s'ha produït en un context marcat pel descens de la mobilitat arran de les restriccions derivades de la covid-19.

El mes de novembre és el tercer mes d’enguany amb menys víctimes mortals, per darrere del mes de juny i de març.

Col·lectius vulnerables

Entre els morts a les carreteres catalanes, destaquen les xifres dels col·lectius vulnerables -motoristes, ciclistes i vianants-: fins al 30 de setembre d'aquest anys, han mort 21 motoristes, 7ciclistes i 7 vianants, si bé hi ha un descens significatiu dels conductors de motos que han perdut la vida, ja que en el mateix període de 2019 van ser 47.

En canvi, cal destacar que aquest any hi ha unrepunt en el nombre de víctimes mortals en lesfurgonetes, amb 12 víctimes mortals enguany pels 9 de l’any passat.

De 45 a 54 anys, franja d’edat amb més morts

La franja que ha sumat més morts a la carretera és lade 45 a 54 anys, amb23víctimes, seguida de la de 35 a 44, amb22. D’altra banda, hi ha hagut unadavallada important en la franja de 65 a 74 anys, amb un descens del 66,6%.

tracking