Diari Més

El xef Nandu Jubany, protagonista de la 7a edició de la Jornada Gastronòmica del Calçot

El 'showcooking' es podrà seguir per youtube i comptarà amb la participació dels cuiners vallencs Joan Castells i Tina Petrus

Nandu Jubany, l'últim dia de la temporada de Pecador a Eivissa.

El xef Nandu Jubany, protagonista de la 7a edició de la Jornada Gastronòmica del CalçotNandu Jubany

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Valls obrirà simbòlicament aquest dissabte la temporada de calçotades amb l'acte d'arrencar la primera ceba dolça a la Jornada Gastronòmica del Calçot-Memorial Àngel Solé, segons informa la Cambra de Comerç de Valls.

El reconegut cuiner Nandu Jubany serà l'encarregat d'arrencar simbòlicament el primer calçot de la temporada des d'un dels camps dels agricultors de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Calçot de Valls.

La setena edició d'aquesta activitat s'ha hagut d'adaptar al context de pandèmia, de manera que la tradicional exhibició de cuina serà sense públic i es podrà seguir a través del canal Youtube de l'ajuntament.

Aquest any participa Jubany, acompanyat pels seus homòlegs locals Joan Castells i Tina Petrus, que elaborarà unes croquetes de calçot i la seva recepta es posarà a disposició de tots els restauradors de la ciutat perquè la puguin incorporar a la seva carta.

Tina Petrus, del restaurant El Tast, prepararà un remenat de calçots IGP amb ceps i llonganissa de Valls; un tàrtar de dos salmons amb xips de calçots i uns bombons de moniato, pastanaga i coco per acompanyar els dos plats.

Per la seva banda, Joan Castells, del Portal 22, prepararà canelons de pollastre de corral amb calçots, salmó marinat amb calçots i coca de calçots.

Tots els plats faran servir oli de la Societat Cooperativa Agrícola de Valls, que estrena així la seva campanya, amb una collita superior a la de la temporada passada, amb al voltant de 800.000 quilos d'olives i de 150.000 litres d'oli.

tracking