Diari Més

Millora la situació als geriàtrics de la demarcació, amb 10 residències en situació greu de les 56 totals

D'aquestes 4 es troben al Camp de Tarragona i 6 a les Terres de l'Ebre

Les residències hauran de fer proves diàries al personal i als residents.

Les residències de gent gran de Catalunya hauran de fer cada dia un control epidemiològicEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 103 residències de gent gran, que suposen el 9,8% dels 1.047 que hi ha a Catalunya, estan en una situació greu de coronavirus, 56 menys que la setmana passada, amb persones infectades i classificades amb el color 'vermell', segons dades del Departament de Salut recollides per Efe.

A la demarcació hi ha 10 residències en situació greu de les 56 totals, d'aquestes 4 es troben al Camp de Tarragona i 6 a les Terres de l'Ebre.

177 geriàtrics més -57 més que la setmana passada-, un 17% del total, tenen contagiats, però són casos controlats i estan en fase d'estabilització, mentre que la gran majoria, 767, és a dir, un 73,2% de totes les residències, estan lliures de virus.

El Departament de Salut classifica les residències -en què viuen aproximadament 55.000 ancians- per colors: vermell per als que encara no han controlat l'epidèmia, groc per als que tenen casos confirmats, però que estan en fase d'estabilització, i verd per als que no tenen cap contagiat, i s'actualitza cada setmana aquesta classificació.

Fins avui, han mort a les residències catalanes 4.317 persones per coronavirus -22 en l'última setmana-, sense comptar els residents que han mort en hospitals o centris sociosanitaris.

tracking