Diari Més

Municipal

L'Ajuntament de Cambrils aparta un treballador municipal investigat per un cas d'assetjament

La víctima, que també treballa al consistori, ha iniciat ara un procediment, tot i que els fets van passar al 2018

La façana del consistori de Cambrils.

Ajuntament CambrilsAjuntament Cambrils

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Cambrils ha decidit apartar de forma preventiva un treballador municipal investigat per un presumpte cas d'assetjamentsexual i per raó de sexe contra una altra treballadora del consistori. Segons informa l'ens municipal, els fets van passar al 2018, però no ha estat fins ara quan s'ha activatel protocol ja que la víctimaha decidit tirar endavant un procediment intern per aquells fets.

Al 2018, el cases vatractar directament entre el departament afectat i els serveis jurídics i posterioment, esva comunicar el resultat al departament de Recursos Humans. A la treballadora se li va lliurar el protocol de prevenció i abordatge de l'assetjament sexual, peròaquesta va declinar iniciar cap tipus de procediment «si la situació es mantenia controlada».

L'Ajuntament de Cambrils assegura que no té constància que s'hagi produït fets d'aquests tipus des del 2018. De moment, s'ha posat en marxa el protocol i s'ha apartat al treballador del seu lloc de feina, de forma preventiva,a l'espera de la resolució del procés d'instrucció.

El PSC lamenta que no s'hagi actuat abans

La portaveu del PSC de Cambrils, Ana López, ha lamentat «el patiment d’aquesta persona que ha estat assetjada per un company de treball i que dia rere dia ha hagut de trobar-se’l cara a cara a la feina». I ha demanat que «davant d’un conflicte laboral d’aquesta índole s’han d’aplicar mesures d’ofici».

Des del partit, asseguren que l’actual portaveu del PSC -ara a l’oposició- quan ostentava el càrrec de regidora de l’àrea de promoció Econòmica (a la que estan adscrites víctima i agressor) ja va signar un informe amb data 31/7/1080 redactat per la tècnica de l’àrea alertant de la greu situació que estava succeint al centre de treball municipal i ho va posar en coneixement tècnic i polític.Per aquest motiu, López denuncia que «hi ha hagut una negligència del govern per inacció, per passivitat, per desinterès».

Abans de deixar el govern, Ana López assegura que vaalertardels fets al regidor entrant i, fins i tot, afirma que vasuggerir que se li apliqués un «acomiadament improcedent, un cop coneguda una sentència judicial de juliol del 2019 que condemnava al conserge per abusos sexuals a una menor; ja que des dels serveis jurídics de l’Ajuntament ens deien que no podem actuar si la sentència no era ferma perquèla sentència que estava recorreguda per l’acusat». Per López, aquesta «reincidència» en la conducta era prou significativa com per seguir endavant amb un acomiadament. Finalment, el PSC de Cambrils demana que es revisin els protocols d’actuació municipals perquè no torni a passar.

tracking