Diari Més

La xef Sara Nicolás del restaurant Voramar d'Altafulla guanya el programa 'Pop up xef'

La cuinera es va enfrontar al Nil Bono, cap de cuina del restaurant Deliranto de Salou, a Palamòs

Moment del veredicte.

La xef Sara Nicolàs del restaurant Voramar d'Altafulla guanya al programa 'Pop up xef'Pop up xef

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La xef del restaurant Voramar 'Cal Vitali' d'Altafulla, Sara Nicolás, ha estat la primera cuinera en guanyar el primer duel del programa dePop up xefde TV3. El nou format presentat per Marc Ribas (Joc de Cartes) es va emetre ahir al vespre.

APop up xef dos cuiners joves, amb molta projecció, però amb diferents estils, competeixen en un poble de Catalunya desconegut per a ells per crear el plat que millor representi l'essència d'aquest poble. En aquest cas, la xef nascuda a Torredembarra es va enfrontar al riudomenc Nil Bono, cap de cuina del restaurant Deliranto de Salou, amb una estrella Michelin.

Després de la seva presentació, el programa recull als xefs i els tapa els ulls perquè no vegin cap a quin lloc van. En aquesta ocasió, Palamòs ha estat l'escenari escollit per al programa d'estrena. Allí, els cuiners recorren el municipiper buscar inspiració per crear un plat amb productes de km 0 propis de la zona. Aquestscomptaran amb l'ajuda de dos vilatans per tal de fer la seva proposta grastonòmica. Al programa d'ahir, la Carme Ropero i l'Antoni Albalat van ser els escollits.

Només tindran 70 minuts per preparar un plat que es guanyi el cor d'un jurat format pel periodista Santi Villas, la sumiller Meritxell Falgueras i dues persones estretament relacionades amb el poble. En aquest cas van ser Ramon Boquera, expescador i cuiner de l'Aula Gastronòmica de l'Espai del Peix, i Maria Àngels Puig, membre de la Comissió del Carnaval i propietària de la Taverna A La Vista.

La Sara Nicolás i el seu ajudant van optar per cuinar un tàrtar de la gamba vermella dels negres. El Nil Bono, que va presentar la seva proposta amb molt de retard, va optar per un éclair de pollastre de corral i gamba roja de Palamòs.

Després de la deliberació del jurat, el guanyador del primer programa va ser la Sara Nicolás amb una nota de 7,75 enfront el 7,50 del xef riudomenc.

El premi del programa són 3.000 euros, els quals poden disminuir en cas de presentar més tard la proposta. En el cas de la xef del Voramar 'Cal Vitali' d'Altafulla només va tardar un minut més del temps marcat, per tant el premi van ser 2.900 euros.

La xef no és la primera vegada que guanya un concurs gastronòmic, i és que al 2017 es va proclamar campiona delConcurs Millor Arròs d'Espanya impulsat per la Federació Espanyola d'Hostaleria (FEHR) i per la Federació de Cuiners i Rebosters d'Espanya (FACYRE).

MÉS INFORMACIÓ

Sara Nicolás, del Voramar d'Altafulla, guanya I Concurs Millor Arròs d'Espanya

tracking