Diari Més

21 residències de gent de gran de la demarcació es troben en situació greu

A les Terres de l'Ebre, la meitat (6) dels 11 geriàtrics que hi ha es troben en estat greu

Les residències hauran de fer proves diàries al personal i als residents.

Les residències de gent gran de Catalunya hauran de fer cada dia un control epidemiològicEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 159 residències de gent gran, que suposen el 15% de les 1.047 que hi ha a Catalunya, estan en una situació greu de coronavirus, 12 menys que la setmana passada, amb persones infectades i classificades amb el color 'vermell', segons dades del Departament de Salut recollides per Efe.

Al Camp de Tarragona, d'un total de 60 residències, 15 es troben ensituaciógreu. Pel que a les Terres de l'Ebre, la meitat (6) dels 11 geriàtrics que hi ha es troben en estat greu, elevant la xifra total de centres en situació de risc elevat a la demarcació a 21.

A Catalunya 120 geriàtrics més -8 menys que la setmana passada-, un 11,4% del total, tenen contagiats, però són casos controlats i estan en fase d'estabilització, mentre que la gran majoria, 768, és a dir, un 73,3% de totes les residències, estan lliures de virus.

El Departament de Salut classifica les residències -onhiviuen aproximadament 55.000 ancians- per colors: vermell per a les que encara no han controlat l'epidèmia, groc per a les que tenen casos confirmats però que estan en fase d'estabilització, i verd per a les quals no tenen cap contagiat, i s'actualitza cada setmana aquesta classificació.

Fins avui, han mort a les residències catalanes 4.295 persones per Covid-19 -28 d'elles l'última setmana-, sense comptar els residents que han mort en hospitals o centres sociosanitaris.

tracking