Diari Més

El risc de rebrot experimenta un nou retrocés a les comarques de Tarragona

Les darreres dades indiquen que la ciutat de Reus ha aconseguit baixar del 1.000 punts en el risc de rebrot després de moltes setmanes sense fer-ho

Un laboratori on s'analitzen mostres de covid-19.

El Camp de Tarragona aconsegueix reduir el risc de rebrot, però suma cinc noves morts per coronavirusACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El risc de rebrot es manté a la baixa a les comarques de Tarragona, segons les últimes dades que ha facilitat el departament de Salut i que es van tancar aquest diumenge.

A la regió sanitària del Camp de Tarragona, aquest factor se situa en 698 punts, és a dir, 38 punts menys que la jornada anterior. També a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre es manté la disminució continuada. Ara el risc de rebrot és de 576 punts (-31).

També les dades de mortalitat, que les últimes jornades havien estat especialment dolentes, no han tingut un mal comportament aquest cap de setmana. Amb tot, a les Terres de l'Ebre cal lamentar la mort d'una persona per coronavirus. Al Camp de Tarragona no hi ha hagut variació respecte de les dades anteriors.

El que continua augmentant és el nombre de persones ingressades en centres hospitalaris a causa de la covid-19. Al Camp de Tarragona la xifra arriba a 233 pacients (+7), mentre que a la zona de l'Ebre, l'increment és d'un pacient. Pel que fa al nombre de persones ingressades a l'UCI, el departament de Salut ha modificat els criteris de recompte.

Actualment hi ha incorporats en el còmput els centres concertats i privats que també tenen persones ingressades a unitats de cures intensives, però la xifra ja noes dónadesglossada per territoris i només se sap la del conjunt de Catalunya i que ahir es va situar en 578 pacients a l'UCI. Aquesta quantitat representa un increment de 16 pacients a Catalunya respecte de la jornada anterior.

Pel que fa al nombre de casos positius confirmats amb proves PCR i test d'antígens, al Camp de Tarragona ara n'hi ha 17.240 de comptabilitzats (+245), mentre que a l'Ebre la xifra total és de 4.576 positius (+45)

Altres dades significatives a escala municipal són les registrades a les ciutats de Reus i Tarragona, tot i que en aquest cas, es tracta d'informació tancada a 5 de novembre. Amb tot, segons les xifres disponibles, finalment Reus ha aconseguit reduir el seu risc de rebrot per sota dels 1.000 punts i ara és de 961. També la velocitat de propagació (Rt) es manté en nivells que milloren i ara és de 0,87.

En el cas de la ciutat de Tarragona, el risc de rebrot, a 5 de novembre, ha empitjorat lleugerament respecte de la jornada anterior i es va quedar en els 740 que, així i tot, és una dada força per sota de moltes altres grans ciutats. A Tarragona laRtno ha millorat i ara és de 0,96.

Situació a Catalunya

El risc de rebrot baixa 27 punts en les últimes 24 hores a Catalunya i se situa en els 670, segons l'última actualització del Departament de Salut. La velocitat de propagació, l'Rt, baixa a 0,92, i la incidència a 14 dies retrocedeix a 762,56 (era de 787,32 en l'anterior balanç). En paral·lel, s'han declarat 1.882 nous casos confirmats per PCR o test d'antígens (TA), fins als 270.325 des de l'inici de la pandèmia. El 10,94% de les proves de la darrera setmana han donat positiu. També s'ha informat de 35 noves morts, amb un total de 14.631. Pel que fa als hospitals, hi ha 2.793 ingressats per covid-19 (+106) i 578 a l'UCI (+16), tenint en compte que s'inclouen des d'aquest dissabte els crítics en centres privats.

tracking