Diari Més

Política

Campdepadrós lidera Junts x Catalunya a la Vegueria de Tarragona

Joan Plana i Quim Calatayud ho fan a les comarques del Tarragonès i del Baix Camp

Campdepadrós ha estat escollit màxim responsable de Junts a la Vegueria del Camp de Tarragona.

Campdepadrós lidera Junts x Catalunya a la Vegueria de TarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Eusebi Campdepadrós, secretari primer de la Mesa del Parlament, i Annabel Marcos, qui va dirigir l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, del qual va ser destituïda en aplicació de l’article 155, lideren des d’ahir, de manera oficial, la formació Junts a les vegueries del Camp de Tarragona i de l’Ebre. El partit impulsat pel president Carles Puigdemont va escollir entre el passat dissabte i ahir diumenge les persones que dirigiran les estructures territorials d’aquesta nova formació independentista que, en bona part, té els seus orígens en el Partit Demòcrata (PDeCAT), el qual ha patit una important escissió.

En les eleccions celebrades aquest cap de setmana, en les quals es van escollir els comitès de les vegueries i de les comarques, no es va produir cap sorpresa. Només una candidatura es va presentar en els diferents territoris on Junts està fortament implantat. Pel que fa al Camp de Tarragona, tan sols en la comarca del Priorat el partit no té cap organisme que el representi, a causa de la baixa filiació, com sí que succeeix en les comarques del Tarragonès, Baix Camp, Alt Camp i Conca de Barberà.

Al Tarragonès, el partit està liderat per Joan Plana, delegat d’Esports de la Generalitat, mentre que el màxim responsable del comitè del Baix Camp és Quim Calatayud, alcalde de les Borges del Camp i president del Consell Comarcal. Pel que fa a l’Alt Camp, ha estat escollida Mònica Solé, delegada d’Interior de la Generalitat, i Núria Besora, regidora de l’Ajuntament de Montblanc, és la persona que lidera el partit a la Conca de Barberà.

Campdepadrós va manifestar a aquesta redacció que en la segona fase del procés constituent «es validarà el reglament de primàries a nivell nacional per escollir la persona presidenciable, així com les llistes electorals que concorreran als comicis catalans que, probablement, es duguin a terme el pròxim febrer.

Campdepadrós va comentar que, amb les eleccions d’aquest cap de setmana, «es concreta l’estructura territorial del partit, que agafa musculatura per afrontar les eleccions». El líder de Junts a la Vegueria del Camp de Tarragona va apuntar que la candidatura que ha encapçalat «és transversal, de gènere i d’origen polític, ja que hi ha gent de l’ANC, de la Crida, també que no ha militat mai en un partit, o que ho han fet a Esquerra Republicana o el PDeCAT». Campdepadrós va afegir que «la formen persones vinculades a les institucions i al sector privat».

tracking