Diari Més

Municipal

La història de la Canonja en un mural gegant de Pilarín Bayés

Aquest divendres s'ha descobert l'obra, que està ubicada a la Rambla 15 d'abril

El mural en el moment de ser descobert per part de l'alcalde, Roc Muñoz.

La història de la Canonja en un mural gegant de Pilarín BayésAjuntament de la Canonja

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pilarín Bayés, una de les ninotaires catalanes més populars i de trajectòria més reconeguda, és l'autora d'un mural artístic que recorre la història de la Canonja i que a partir d'aquest divendres lluirà a la Rambla 15 d’abril de la localitat.

Les il·lustracions que conformen el mural mostren personatges destacats de la història de la Canonja com el Bisbe Borràs, l’escultor Salvador Martorell, el músic Pau Vidal, la pintora Adela Llop, el pintor Josep Martorell, el violinista Antoni Brosa, entre d’altres. També apareixen alcaldes com Josep Canadell Rongés, batlle durant la segona República, Josep Canadell Veciana, primer alcalde de la Entitat Municipal Descentralitzada i l’actual alcalde Roc Muñoz.

El mural recull diferents elements festius, culturals i edificis històrics del poble. I també fa una referència al passat rural i agrari i a la indústria química. També apareixen les troballes arqueològiques del jaciment del Barranc de la Boella.

Aquest divendres l’alcalde Roc Muñoz, acompanyat del regidor de Cultura, Salvador Ferré, i la regidora de Acció Social i Ciutadania, Paqui Márquez, han descobert la il·lustració que està situada davant del nou edifici municipal per a usos polivalents que, entre d’altres, es destinarà a serveis per a la gent gran.

tracking