Diari Més

Serveis socials

La gestora de la residència Ballús de Valls vol comprar la Nostrallar dels Pallaresos

La covid-19 remou el sector de la geriatria al territori, entre centres intervinguts i canvis de mans

Façana de la residència Ballús de Valls.

La gestora de la residència Ballús de Valls vol comprar la Nostrallar dels PallaresosACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La situació de pandèmia remou el sector de la geriatria al Camp de Tarragona. La covid-19 ha propiciat que empreses del ram vulguin posicionar-se en l'atenció a la gent gran, sector que està en el punt de mira. Així, la gestora de la residència Ballús de Valls està interessada en comprar la Nostrallar dels Pallaresos. Van ser les primeres residències tarragonines que van haver de ser intervingudes per l'important nombre de defuncions i infectats durant la primera onada. Ballús forma part d'un grup de residències gestionades per un mateix empresari. El seu grup ha presentat una oferta formal de compra de la Nostrallar. La propietària del centre, la Fundació Catalana Privada de Suport a la Gent Gran, ha de donar resposta en els propers dies.

El termini per acceptar o no l'oferta de compra que hi ha sobre la taula finalitza el dia 15 d'aquest mes. Des de la fundació no volen manifestar-se al respecte perquè s'està en ple "procés" i les clàusules de confidencialitat els ho impedeixen. Es desconeix si hi ha més ofertes sobre la taula. De fet, el grup gestor de la residència Ballús ja porta provisionalment la gestió de la residència Nostrallar des de l'agost. El centre residencial dels Pallaresos, fins aleshores controlat per l'empresa STS Grup, tornava a canviar de mans.

Discòrdia entre els treballadors

Aquest canvi en la gestió ha estat qüestionat per alguns treballadors de la residència dels Pallaresos. Afins a l'anterior gestora, han arribat a denunciar amenaces i mala gestió. L'anterior empresa, STS Grup, havia assumit provisionalment la direcció del geriàtric en la primera onada de la pandèmia, a mitjan mes d d'abril, quan va ser intervingut pel Departament de Salut. Van morir una trentena de persones contagiades de coronavirus. La Fiscalia de Tarragona també va incoar diligències d'investigació per la situació a Nostrallar.

Un gerent, diversos centres assistencials

Posteriorment se li va retirar la gestió i, a partir de l'1 d'agost, va passar a fer-se'n càrrec una nova gestora, amb l'administrador Miguel A. Márquez al capdavant, com a gerent, de diversos centres assistencials. Dirigeix la Residència Ballús a Valls; la Residència La Marquesa, al Pla de Santa Maria; la llar d'avis Mar i Sol a Creixell; i Residencial Fontscaldes, pedania de Valls, un centre especialitzat en Trastorn Mental Sever. La residència Ballús i la Nostrallar van ser les dues residències més colpejades en la primera onada de covid-19.

tracking