Diari Més

Judicial

En llibertat amb càrrecs els detinguts de Messer i Carburos Metálicos detinguts aquest dijous

Cinc d'ells s'han acollit al dret a no declarar

Imatge d'arxiu de la factoria de Messer al Morell, al poígon Nord.

Messer diu que es posa a disposició de les autoritats judicials arran de la detenció del seu director tècnicGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els sis detinguts aquest dijous, tots ells directius de les empresesMesseriCarburosMetálicos, han quedat en llibertat amb l'obligació de personar-se al jutjat quan siguin requerits.

Un dels detinguts ahir ja va quedar després d'arribar a comissaria i la resta han declarat a través de videoconferència amb el jutjat d'instrucció número 2 deTarragona, que instrueix la causa per la qual se'ls investiga.

Els cinc s'han acollit al seu dret a no declarar i han quedat posteriorment en llibertat a disposició del jutjat sempre que siguin requerits.

Els detinguts van ser Rubén Folgado, president de l'AEQT i directiu de Messer, Ahmed Ababou, director general de Carburos Metálicos, Karl Hauck, vicepresident de l'Associació de Fabricants de Gasos Industrials i director general de Messer, i el director comercial de Messer, Enric Acosta.

La causa està oberta pels delictes d'estafa, falsedat i corrupció en els negocis.El jutjat investiga una presumpta estafa milionària a la companyia subministradora d'electricitat, Endesa, per part d'aquestes dues firmes petroquímiques.

MÉS INFORMACIÓ

Acusen els 6 detinguts d'empreses de Tarragona d'estafar 100 milions en electricitat

tracking