Diari Més

Judicial

Els Mossos detenen el president de l'AEQT per un presumpte delicte d'estafa i suborn

A més del directiu de Messer, en l'operació s'han detingut sis persones més, entre elles un responsable de Carburos Metálicos

Imatge d'arxiu del president de l?AEQT, Rubén Folgado.

Els Mossos detenen el president de l'AEQT per un presumpte delicte d'estafa i subornACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dijous al president de l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), Rubén Folgado, pertanyent a la direcció de Messer Ibèrica, com a presumpte autor dels delictes d'estafa, falsedat documental i corrupció en mercats, han informat a EFE fonts pròximes al cas.

En l'operació dels Mossos han estat detingudes un total de sis persones, entre elles un directiu de l'empresa Carburos Metálicos, l'única planta de separació de gasos d'aire a Catalunya situada al Polígon Petroquímic Nord.

Les detencions s'emmarquen en la recerca judicial per les sospites que la planta de Messer Ibèrica, també en aquest polígon, es va construir sense llicència.

Folgado és el director tècnic de Messer Ibèrica des de l'any 2003, president de la AEQT -associació que representa a les principals empreses del sector que operen a Tarragona- des de fa poc més d'un any i president de la Comissió d'energia de la AEQT des de 2013.

Els sis detinguts són sospitosos d'una estafa multimilionària per haver falsificat, presumptament, dades per a obtenir un contracte més avantatjós amb la companyia elèctrica que subministra a aquestes plantes químiques.

En falsificar el tram tarifari, el subministrament era més econòmic amb el que també augmentaven la seva competitivitat en el mercat.

Aquestes irregularitats haurien començat en la dècada dels 90 del segle passat i el seu cost s'elevaria almenys a 100 milions d'euros.

Els detinguts han estat traslladats a les dependències de la comissaria central dels Mossos d'Esquadra a Tarragona mentre l'operació policial continua oberta.

Comunicat de l'AEQT

Davant els fets que han tingut lloc aquest matí, i d'acord amb els estatuts de l'organització, el Comitè Executiu de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) ha assumit provisionalment i de forma col·legiada les funcions de la presidència de l’organització per garantir la continuïtat de la seva normal activitat. Pel que fa al detall dels fets que s’investiguen referents a diferents empreses, l’AEQT no en té cap coneixement ni informació i confia que s'esclareixin el més aviat possible.

tracking