Diari Més

Cauen els ingressos hospitalaris al Camp de Tarragona, però sumen 4 nous morts per covid

El risc de rebrot es redueix lleugerament però Tarragona i Reus no aconsegueixen millorar en la velocitat de propagació

Una sanitària recollint una mostra a una nena per fer una PCR, en el marc dels cribratges en centres educatius.

cribratge, Salut, Catalunya, escola, coronavirusGencat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La regió sanitària del Camp de Tarragona ha aconseguit reduir, per primer cop en moltes setmanes, el nombre de pacients ingressats a hospitals a causa de la covid-19.

Les dades de la pandèmia la zona acumulades fins al 5 de novembre indiquen que actualment hi ha 227 pacients ingressats, la qual cosa representa una reducció de 13 persones respecte de la jornada anterior. També s'ha reduït el nombre de pacients ingressats a l'UCI, que ha passat de 41 a 39.

Encara dins les notes positives del darrer balanç de dades fet públic pel departament de Salut, el risc de rebrot al Camp de Tarragona s'ha reduït, tot i que de manera molt lleugera, i ara és de 784 (-1).

No és igual de positiu el balanç de víctimes mortals, que continua creixent. Les dades del 5 de novembre indiquen un acumulat de 530 morts al Camp de Tarragona, és a dir, 4 més que la jornada anterior.

Pel que fa al nombre de persones contagiades i diagnosticades, la xifra total és de 16.370 (+372).

El risc de rebrot del Camp de Tarragona ha aconseguit reduir-se mínimament, però a la capital, Tarragona, aquest índex ha empitjorat i se situa ara en 730 punts, mentre que la jornada anterior era de 718. A Tarragona ciutat també ha empitjorat l'índexRtque estableix la velocitat de propagació. Tot i que es manté per sota de l'1, ara és de 0,92, quan el dia anterior se situava en 0,89.

En el cas de la ciutat de Reus, la nota positiva és la reducció del risc de rebrot. Continua en una situació molt dolenta, però s'ha reduït gairebé 40 punts, passat de 1.246 a 1.208 en una jornada. El que es manté inalterat és el factorRtde propagació, que a la capital reusenca és de 0,95.

Les Terres de l'Ebre estabilitzades

Les dades a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre tampoc no són especialment dolentes, d'acord amb les dades acumulades fins al 5 de novembre. Hi ha 62 ingressats (-1) i d'aquests continuen els mateixos 14 a l'UCI.

La xifra de defuncions no s'ha modificat respecte de la jornada anterior i es queda acumulada en 80 víctimes per covid, mentre que els casos confirmats ara són 4.366 (+104).

Les Terres de l'Ebre sí que han aconseguit reduir de manera significativa l'índex de risc de rebrot, que ha passat de 678 a 664 punts en una jornada.

Situació a Catalunya

El risc de rebrot baixa 8 punts més en les últimes 24 hores a Catalunya i se situa en els 731, segons l'última actualització del Departament de Salut. La velocitat de propagació, l'Rt baixa dues centèsimes i se situa en 0,94, i la incidència a 14 dies baixa per primer cop molt lleugerament i està en 818,11 (811,22 en l'anterior balanç). En paral·lel, s'han declarat 4.796 nous casos confirmats per PCR o test d'antígens (TA), fins als 260.973 des de l'inici de la pandèmia. L'11,39% de les proves que s'han fet en la darrera setmana han donat positiu. També s'ha informat de 104 noves morts, amb un total de 14.482. Pel que fa a la situació als hospitals catalans, hi ha 2.725 pacients ingressats per covid-19 (-45), 471 dels quals a l'UCI (-14).

tracking