Diari Més

Les comarques de Tarragona sumen 8 noves morts per coronavirus i els ingressats no paren de créixer

El risc de rebrot també ha empitjorat al Camp de Tarragona, tot i que la velocitat de propagació està disminuint

Professionals sanitaris informen a les persones interessades a fer-se PCR.

sanitaris, PCR, covid, coronavirusEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nova jornada negra pel que fa a les defuncions a les comarques de Tarragona de persones afectades per la covid-19. Segons les dades tancades a 4 de novembre, a la regió sanitària del Camp de Tarragona s'han registrat sis noves defuncions respecte de les dades de la jornada anterior. També a l'Ebre s'han afegit víctimes mortals pel coronavirus, en aquest cas, dues. Les xifres totals acumulades se situen en 526 i 80 morts, respectivament.

Tampoc no millora la xifra de persones ingressades als hospitals a causa de la malaltia. Al Camp de Tarragona la xifra s'enfilafins als240 pacients, cinc més que la jornada anterior. D'aquests n'hi ha 4 1 a l'UCI. A la zona de l'Ebre, els ingressos hospitalaris se situen en 63, també cinc més que la jornada anterior. D'aquests 14 són a l'UCI, una xifra que es manté inalterada els últims dies.

Pel que fa al nombre de casos confirmats per proves diagnòstiques, les dades del 4 de novembre indiquen un increment de 322 casos al Camp de Tarragona, situant-se el total en 15.998, mentre que a les Terres de l'Ebre el creixement ha estat de 71 casos, amb un total acumulat de 4.262.

Les úniques xifres positives de la jornada cal buscar-les en la velocitat de propagacióRtde les principals localitats. A Tarragona s'ha reduït fins al 0,89 i a la ciutat de Reus se situa en0.95. També s'ha aconseguit reduir el risc de rebrot a les comarques ebrenques, que ara el tenen en 678 punts, 28 punts menys que la jornada anterior. En el cas del Camp de Tarragona, ha augmentatrespecte dela jornada anterior, passant de 706 a 785 punts.

Situació al conjunt de Catalunya

El risc de rebrot baixa 8 punts més en les últimes 24 hores a Catalunya i se situa en els 739, segons l'última actualització del Departament de Salut. La velocitat de propagació, l'Rt baixa una centesima i se situa en 0,96, mentre que la incidència a 14 dies segueix pujant i se situa ara en 818,22. En paral·lel, s'han declarat 4.848 nous casos confirmats per PCR o test d'antígens (TA), fins als 256.177 des de l'inici de la pandèmia. L'11,54% de les proves que s'han fet en la darrera setmana han donat positiu. També s'ha informat de 66 noves morts, amb un total de 14.378. Pel que fa a la situació als hospitals catalans, hi ha 2.770 pacients ingressats per covid-19 (+38), 485 dels quals a l'UCI (-4).

tracking