Diari Més

Institucional

La Diputació de Tarragona dona 425.000 euros per a 30 projectes científics de la URV

Els projectes d'investigació incideixen en aspectes com la covid-19, l'habitatge, el turisme i l'emprenedoria

Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació; María José Figueras, rectora de la Universitat; Pere Granados, diputat, i Francisco Medina, vicerector en la presentació de l'acord marc.

La Diputació de Tarragona dona 425.000 euros per a 30 projectes científics de la URVDiputació de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Diputació de Tarragona i la URV han presentat l'acord marc amb el qual l'administració provincial invertirà 425.000 euros en 30 projectes científics de diferents àmbits de recerca, com la covid-19, l'habitatge, el turisme, l'emprenedoria o l'impuls a la biomassa com a combustible alternatiu, i que «reverteixen en la demarcació» i n'aporten «solucions beneficioses per al desenvolupament i el benestar de les persones que hi viuen». Aquest acord entre la Diputació i la URV es manté des de fa 11 anys. La rectora de la URV, María José Figueras, ha destacat que la Universitat «ha de convertir-se en un dels motors de recuperació de la societat, per superar la incertesa que provoca la pandèmia».

La presentació de l'acord s'ha fet aquest dijous al Palau de la Diputació de Tarragona i les dues institucions han refermat la voluntat «d'anar de bracet per millorar les condicions de vida a la demarcació a través del foment del coneixement» i proposar projectes en àmbits com la sostenibilitat, la socialització del coneixement, la retenció i atracció de talent, l'ordenació territorial o l'emergència climàtica i la transició energètica.

Entre els projectes ocupen un lloc rellevant els estudis que se centren específicament en donar una resposta a la covid-19. Són el dedicat a la vulnerabilitat turística de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre arran de la pandèmia; el dels efectes de la malaltia en la mobilitat turística; o el que analitza l'impacte que té en els establiments de restauració.

Un altre àmbit d'investigació incideix en la represa del teixit productiu, amb projectes com la cocreació d'experiències turístiques o el que avalua la incidència de la bioeconomia circular a la demarcació de Tarragona.

Altres projectes de suport a les càtedres universitàries es dediquen a la innovació empresarial, la creació d'empreses, el dret local, les polítiques d'habitatge, la competència digital de la ciutadania, l'agroalimentació o la utilització de la biomassa com a combustible. El conveni també estableix inversions per al Campus Extens, URV Divulga o la First Lego League, entre altres.

tracking