Diari Més

Madi ambient

El Morell encarrega un nou estudi sobre la qualitat de l'aire

L'Ajuntament destinarà 12.000 euros al nou anàlisi

Imatge de les xemeneixes de la refineria de la Pobla de MAfumet.

Demanen el confinament de l'institut de Constantí per una concentració de gas a la Pobla de MafumetACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament del Morell preveu iniciar, a principis del 2021, un nou estudi de la qualitat de l’aire conjunt entre la URV i la UPC. D'aquest estudi se n'encarregaran, en concret, el Centre de Tecnologia Ambiental Alimentària i Toxicològica (TecnATox) de la Universitat Rovira i Virgili i el Laboratori del Centre de Medi Ambient (LCMA) de la Universitat Politècnica de Catalunya, i tindrà un cost total de 12.000 euros.

A diferència d'estudis anteriors, en aquesta ocasió, cada universitat analitzarà qüestions diferents.TecnATox recollirà mostres durant quatre setmanes per determinar els nivells associats a partícules PM10 en aire d’arsènic, cadmi, crom, níquel, plom i vanadi. Posteriorment, el centre de la URV avaluarà els possibles riscos per la salut associats a la seva exposició per part de la població local. D’altra banda, el LCMA, en una primera fase, dissenyarà, construirà i desplegarà un programa de control continuat d’episodis a través d’una xarxa de sensors en continu, que registraran els Compostos Orgànics Volàtils (COVs) en cinc punts de l’àrea urbana. Aquest programa permetrà realitzar un control químic en episodis d’olor/molèstia durant els pròxims anys al municipi.

«Des del consistori, restem a l’espera que es convoqui una nova sessió de la Taula de la Qualitat de l’Aire al Camp de Tarragona, que no es reuneix des de l’octubre del 2019, per tal de poder fer un seguiment de la situació al nostre territori», exposa l’alcalde del Morell, Eloi Calbet.

L'alcalde tambéavança que el consistori està valorant adherir-se a l’Observatori de la Qualitat de l’Aire del Camp de Tarragona, una iniciativa de Repsol que ja ha rebut el suport de diversos agents del territori i que vol consolidar-se com a eina de consens per analitzar i avaluar la qualitat de l’aire de la zona.

tracking