Diari Més

Judicial

Acusen els 6 detinguts d'empreses de Tarragona d'estafar 100 milions en electricitat

Entre els detinguts hi ha els directors generals de Messer i Carburos Metálicos, a banda del president de l'AEQT, també directiu de Messer

Iamtge de la planta de Carburos Metálicos, amb la de Messer al fons, al terme del Morell.

Acusen els 6 detinguts d'empreses de Tarragona d'estafar 100 milions en electricitatGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els sis detinguts a Tarragona, entre ells, el president de l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) i directiu de Messer, Rubén Folgado, són sospitosos d'haver estafat fins a 100 milions d'euros en electricitat.

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dijous sis persones, de les empreses Messer Ibérica i Carburos Metálicos, ambdues dedicades a la producció de gasos industrials i ubicades al polígon petroquímic nord de Tarragona, segons ha informat a Efe fonts pròximes al cas.

Folgado és president de l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) i va presidir des del 2013 la comissió d'energia d'aquesta organització que representa les principals empreses del sector que operen a Tarragona.

L'AEQT ha informat en un comunicat que la direcció passa a ser col·legiada, en compliment dels seus estatuts, per no interrompre el funcionament de l'associació, a l'espera de més dades de l'operació policial.

Entre els sis detinguts també consta Ahmed Ababou, director general de Carburos Metálicos, l'única planta de separació de gasos d'aire a Catalunya ubicada al polígon petroquímic nord de Tarragona.

Els Mossos d'Esquadra també han arrestat Karl Hauck, vicepresident de l'Associació de Fabricants de Gasos Industrials i director general de Messer, i el director comercial de Messer, Enric Acosta.

El jutjat d'instrucció número 2 de Tarragona investiga si els detinguts han comès els delictes d'estafa, falsedat documental i corrupció en mercats per subministrar a les plantes on treballaven electricitat a un preu més econòmic.

Són per això sospitosos d'una estafa multimilionària per haver falsificat, presumptament, dades per obtenir un contracte més avantatjós amb la companyia elèctrica Endesa a unes irregularitats que es remunten al llarg de més de vint anys.

D'aquesta manera, Endesa hauria deixat d'ingressar com a mínim 30 milions d'euros, encara que la quantitat final rondaria els 100 milions d'euros.

La companyia elèctrica ha declinat fer declaracions a EFE en estar el cas sota investigació judicial.

En falsificar, presumptament, el tram tarifari, el subministrament de les dues companyies de gasos industrials era més econòmic, de manera que també augmentaven la seva competitivitat en el mercat.

Els detinguts han estat traslladats a les dependències de la comissaria central dels Mossos d'Esquadra a Tarragona, mentre l'operació policial continua oberta.

Aquesta operació s'emmarca en la investigació judicial sobre la presumpta falta de llicència d'ampliació de Messer Ibérica, en què Folgado també consta com a investigat des d'abans de ser elegit president de l'AEQT.

tracking