Diari Més

Política

El PDeCAT considera insuficients les inversions de l'Estat

Defensa el vot negatiu als PGE, de moment

Imatge d'arxiu de l'estació de tren de Tarragona.

estació Tarragona , renfe, adif, rodalies, trenShaila Cid

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El diputat i secretari d’organització del Partit Demòcrata de Catalunya (PDeCAT), Ferran Bel, va manifestar ahir dimecres en roda de premsa que la seva formació estima que són insuficients les inversions per a les comarques de Tarragona previstes pels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) del 2021, tot i que experimenten un increment de 170 milions d’euros respecte als d’aquest exercici. Si no canvien les coses, el vot de la seva formació serà negatiu, va recalcar en el decurs de la seva intervenció.

El 17 de novembre finalitza el període hàbil per presentar esmenes parcials als PGE. Fins llavors, el PDeCAT mantindrà contactes amb responsables del partit «de les vegueries de les Terres de l’Ebre, del Camp de Tarragona i d’una part de Penedès per recollir les esmenes que demandi el territori, abans d’iniciar negociacions amb el Govern per millorar les aportacions de l’Estat, per tal d’incorporar-les», va dir Bel.

El diputat ebrenc va comentar que els PGE «no poden generar el nostre vot a favor ni l’abstenció, però s’estan tramitant i tindrem temps fins al final per canviar el vot negatiu» El PDeCAT tractarà que una part dels 27.000 milions d’euros provinents de fons europeus que nodriran els PGE afectin projectes de les comarques tarragonines.

Bel va remarcar que l’augment de 410 milions d’euros destinats a projectes d’aquestes comarques suposen «una aportació relativament modesta», entre altres motius perquè una part molt important, «gairebé tot», es destinarà «a infraestructures ferroviàries, que són necessàries», però no les úniques que «necessita el territori». «No podem qualificar de pressupostos magnífics per a la nostra demarcació» la proposta del govern de Pedro Sánchez, va assenyalar el diputat del PDeCAT.

Per altra banda, Bel va lamentar el fet que les inversions derivades del Ministeri per a la Transició Ecològica es vegin reduïdes «un 18 per cent amb relació a la d’anteriors pressupostos» i «volem que es materialitzi un augment».

Preguntat per la relació que el PDeCAT manté amb Junts per Catalunya al Congrés, després de la trencadissa, Bel va dir que «el vot que decidirem per als PGE dependrà només del nostre partit». No obstant això, va comentar que «si poguéssim coincidir amb Junts i ERC, seria molt millor». «Volem fer una política útil, no de tuits», va afirmar amb un to de certa ironia.

tracking