Diari Més

Divuit residències de gent gran a la demarcació es troben en una situació greu de coronavirus

Fins avui han mort a les residències catalanes 4.240 persones per Covid-19 -33 més que fa 15 dies

Una cuidadora dona de menjar a una anciana en una residència a Madrid.

Prohibeixen les visites a 44 residències de Madrid per nous casos de Covid-19Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 152 residències de gent gran, que suposen el 14,5% de les 1.047 que hi ha a Catalunya, estan en una situació greu de coronavirus, un centenar més que fa 15 dies, amb persones infectades i classificades amb el color 'vermell', segons dades del Departament de Salut recollides per Efe.

Altres 123 geriàtrics -65 més que fa 15 dies-, un 11,7% del total, tenen contagiats, però són casos controlats i estan en fase d'estabilització, mentre que la gran majoria, 772, és a dir, un 73,7% de totes les residències, estan lliures de virus.

El Departament de Salut classifica les residències per colors: vermell per a les que encara no han controlat l'epidèmia, groc per a les que tenen casos confirmats però que estan en fase d'estabilització, i verd per a les que no tenen cap contagiat.

Aquesta classificació s'actualitza cada setmana i d'ella depèn el règim de visites als aproximadament 55.000 ancians residents als geriàtrics de Catalunya.

Fins avui han mort a les residències catalanes 4.240 persones per Covid-19 -33 més que fa 15 dies-, sense comptar els residents que han mort en hospitals o centres sociosanitaris.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha detallat aquest dimecres al Parlament que la xifra de contagiats a dia d'avui per coronavirus en residències geriàtriques se situa en 1.457, un 2,6% del total de residents, amb fins a 200 residències afectades per algun cas, -en realitat són 275-, de les que 155 tenen entre 1 i 9 positius, una situació «molt més gestionable» que durant la primera onada de la pandèmia.

La regió sanitària Metropolitana Sud és la que té més residències qualificades amb el color vermell (38), seguida de la ciutat de Barcelona, amb 37, i la regió sanitària Metropolitana Nord, amb 26, mentre que n'hi ha 15 a Lleida, 14 al Camp de Tarragona i 4 a les Terres de l'Ebre.

tracking