Diari Més

Empresa

BASF tindrà a Tarragona la primera xarxa privada amb tecnologia 5G de la indústria química espanyola

La companyia ha establert una aliança amb l'operador Cellnex Telecom

Imatge de la factoria de BASF a la Canonja, on s'aplicaran processos amb la nova tecnologia 5G.

BASF tindrà a Tarragona la primera xarxa privada amb tecnologia 5G de la indústria química espanyolaBASF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'empresa BASF i l'operador d'infraestructures i serveis de telecomunicacions,CellnexTelecom, han establert una aliança per a instal·lar la primera xarxa privada basada en tecnologia 5G a la indústria química espanyola. Aquest projecte pilot serà també un dels primers en el panorama industrial estatal.

Cellnexserà l'encarregada d'instal·lar i desplegar aquesta xarxa 5G en el centre de producció que BASF té a La Canonja, sobre la qual es desenvoluparan diversos casos d'ús vinculats a l'operativa industrial de la planta.

Segons s'assegura des de la companyia, «en la seva aplicació industrial, el 5G suposarà un abans i un després, convertint-se en la base per al desenvolupament de la indústria4.0i el IoT (Internet de les coses)».

BASF ha identificat el 5G com una de les tecnologies clau per al seu procés de transformació digital. Aquesta nova tecnologia, expliquen, permetrà desenvolupar noves aplicacions en camps tan importants com el de la seguretat o les operacions. «Tarragona es convertirà, també, en un dels primers projectes en matèria de 5G que lamultinacionalalemanya posa en marxaa escala global. Fins ara, només Alemanya, Bèlgica i la Xina han arrencat projectes similars», explica l'empresa en un comunicat.

El director del centre de producció de BASF a Tarragona,BenjaminHepferdestacava que, «amb la tecnologia 5G farem un salt que ens permetrà avançar exponencialment cap a una nova manera d'operar. És un projecte pioner en tota la indústria química».

Carles Navarro, director general de BASF Espanyola i responsable de les activitats del Grup a lapenínsula Ibèrica, afirmava també que el 5G suposa un canvi disruptiu. «Representarà que tecnologies com elBigDatao la intel·ligència artificial despleguin un potencial que fins ara només intuíem. Per això a BASF estem instal·lant xarxes 5G, que, combinades amb el nostre supercomputadorQuriosity, el més ràpid de la indústria química mundial, ens permetrà desenvolupar solucions que abans no podíem ni imaginar», afirmava Navarro.

tracking