Diari Més

Mas d'Enric suspèn els vis-a-vis pel brot de covid-19

La presó comptabilitza aquest dilluns 45 interns i 7 funcionaris positius de coronavirus

Imatge de l'entrada de Mas d'Enric.

mas d'enricCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima ha suspès els vis-a-vis familiars i de convivència al Centre Penitenciari Mas d’Enric del Catllara causa del brot de covid-19. La presó comptabilitza aquest dilluns 45 interns i 7 funcionaris positius de coronavirus. La durada de la suspensió la determinarà l’evolució del brot. El centre penitenciari, en canvi, manté les comunicacions per locutori, que són aquelles que es fan a través d’un vidre.

Els vis-a-vis familiars són les trobades en sales amb familiars i persones pròximes; els vis-a-vis de convivència són les trobades amb la parella i fills i filles de fins a 10 anys.

Permisos permesos

Els interns podran continuar sortint de permís malgrat el confinament perimetral municipal. El Govern considera justificats els desplaçaments de les persones internes en centres penitenciaris i de justícia juvenil que es trobin gaudint d’algun permís, tant per desplaçar-se al seu lloc de residència habitual o familiar com per tornar al centre.

Balanç de casos a les presons

A hores d’ara, i des de l’inici de la pandèmia, 267 interns han donat positiu per coronavirus. N’hi ha 197 de donats d’alta. De la resta: 45 estan ingressats a la infermeria de Mas d’Enric; 9, a la Unitat hospitalària covid-19 de Brians 2; 12 romanen al seu domicili en aplicació de l’article 86.4; 2, al Pavelló Hospitalari Penitenciari de Terrassa, i 2, a la infermeria de Brians 1.

També s’han confirmat 278 casos positius de coronavirus entre els funcionaris, dels quals 206 ja han estat donats d’alta.

tracking