Diari Més

Agricultura

La DOP Siurana aposta per una fira virtual i renuncia a les presencials

El Consell estudia muntar una botiga temporal a Corsini, amb oli de diferents cooperatives

Unes olives arbequines d'oliveres de la DOP Siurana a la Selva del Camp.

olives, oli, producció, DOP Siurana, oliveres, collitaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell Regulador de la DOP Siurana aposta aquest any per organitzar una fira virtual, mentre que la fira que s’ha de fer a Tarragona el darrer cap de setmana del mes de novembre «està en l’aire», va manifestar a aquesta redacció el seu president, Antoni Galceran. També és molt poc probable que es dugui a terme la de Reus, prevista per als dies 13 i 14 d’aquest mes, mentre que la resta de fires de l’oli de Siurana s’han suspès.

L’activitat de venda es mantindrà a les diferents cooperatives que formen part del Consell Regulador, va dir Galceran, qui confia «en la fidelitat dels clients». Només en les fires de Tarragona i de Reus de l’any passat es van vendre més de 71.000 litres l’oli nou i de raig. En el cas de Tarragona, el Consell Regulador no descarta la possibilitat d’habilitar un punt de venda a la plaça Corsini, on s’exposarien els productes de diferents cooperatives del territori. «Ho hem d’acabar d’estudiar», va puntualitzar Galceran.

Per pal·liar els efectes negatius que aporta organitzativament la pandèmia de la covid.19, aquest 2020 «farem una campanya publicitària i promocions per recordar que es pot adquirir l’oli per Internet», va recordar Galceran, qui va afegir que iniciatives com la de la fira virtual que es durà a terme entre els dies 12 i 30 de novembre «comptaran amb activitats i tallers realitzats per persones com ara Carme Ruscalleda». A més, aquest any el doctor Bonaventura Clotet prendrà el relleu de Núria Picas, Xavier Grasset i Agnès Busquets en l’apadrinatge de la collita. En les edicions anteriors «fèiem un esmorzar, però aquest any l’acte el celebrarem el pròxim dimecres de manera telemàtica», va apuntar el president del Consell Regulador. Galceran va dir que el resultat que aportarà la fira virtual «és una incògnita», però va expressar el seu convenciment que el fet de no fer fires en directe no afectarà en excés les vendes, «perquè tenim un client fidel». Sí que pot tenir repercussió el fet que «persones que es desplacen a les fires des d’altres territoris per comprar l’oli de Siurana, com ara Barcelona, no ho facin aquest any». El Consell Regulador va comentar que les fires que reuneixen diferents cooperatives formen part de la cultura gastronòmica de les comarques tarragonines.

Montserrat Gelonch, responsable de comunicació del Consell Regulador, va dir, per la seva banda, que les fires «són els punts de presentació en societat de l’oli, i aquest any no hi podran ser».

tracking