Diari Més

Tradicions

La jornada de Tots Sants es viu sense aglomeracions al cementiri de Tarragona

Des del passat dimecres han visitat el recinte 8.216 persones i, avui diumenge, ha estat el dia de més afluència, amb un total de 1.956

L'afluència de visitants va ser sensiblement menor a la que hi ha normalment altres anys.

La jornada de Tots Sants es viu sense aglomeracions al cementiri de TarragonaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La jornada de Tots Sants d'aquest 2020, celebrada avui, ha estat sensiblement diferent de la d'altres anys. La tradicional aglomeració de familiars dels difunts no s'ha vist i s'ha donat pas a un aspecte inusual del cementiri de Tarragona en una diada tan especial. No s'hanproduïtcues a l'entrada ni als quatre punts de venda de flors que hi havia a l'exterior. A la porta principal, una persona entregava un plànol del recinte on s'indicava que aquest any la sortida s'havia de fer només per la porta quedónaal Camí delLlorito. Els diferents carrers del cementiri estaven plens de senyals indicant la direcció correcta i, sobretot, per on s'havia de dirigir la gent per trobar la sortida. La gran majoria de persones ha entès la mesura adoptada per seguretat, davant l'expansió de la pandèmia, tot i que una minoria hatractarde sortir per la porta principal.

Una característica de la jornada d'aquest diumenge ha estat una menor afluència de visitants amb relació a altres celebracions de Tot Sant i que moltes persones han anat al cementiri soles i altres amb grups molt reduïts de dos, tres o quatre component. No obstant això, alguns grups, molt pocs, superaven les sis persones.

La Xarxa Santa Tecla, propietària del cementiri, ha informat que des del passat dimecres han visitat el recinte tarragoní un total de 8.216 persones. Avui diumenge ha sigut el dia amb més ingressos: 1.956. Dimecres van ser 1.460 les persones que van accedir a l'interior del cementiri, 1.827 el dijous, 1.548 el divendres i 1.424 el dissabte. El màxim aforament autoritzat era de 1.200 persones. Avui dilluns el cementiri romandrà obert des de les 9 del matí fins a les 18 hores.

«Esperàvem més gent»

Elisabet Viso, acompanyada de la seva germana, ha comentat a aquesta redacció que «esperàvem més gent». Uns dies abans ja havia netejat la tomba i col·locat les flors. «Avui he vingut amb la meva germana», apunta. «L'organització està bé», ha dit. En una altra illa del cementiri, Sílvia Ferran ha comentat que, «realment, hi ha molt poca gent». «Sempre venia abans o després i aquest any és la primera vegada en la meva vida que vinc per Tots Sants»,.

tracking