Diari Més

Jornada negra a les comarques de Tarragona, amb 8 noves defuncions per coronavirus

Al Camp de Tarragona s'aconsegueix reduir el risc de rebrot, però no para de créixer el nombre d'ingressats

Una professional del Laboratori Clínic de la Fundació Salut Empordà processant mostres de PCR

PCT, pandèmia, coronavirus, covid, virus, Laboratori Clínic de la Fundació Salut EmpordàACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les dades tancades a 28 d'octubre per part del departament de Salut indiquen una situació que empitjora a les comarques de Tarragona, amb vuit noves defuncions vinculades a la covid-19. D'aquestes, dues s'han registrat a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre i les sis restants al Camp de Tarragona, en el nombre total de morts s'enfila als 495 des de l'inici de la pandèmia.

Una altra dada negativa que acumules les dues regions sanitàries és la relativa al nombre de pacients ingressats als hospitals a causa de la covid-19. Al Camp de Tarragona hi ha comptabilitzades 204 persones als hospitals (vuit més que la jornada anterior). D'aquestes, 38 estan a l'UCI, la qual cosa representa també un increment, en aquest cas de 4 pacients.

Una situació similar es produeix a les Terres de l'Ebre, ara amb 52 persones ingressades (8 més que la jornada anterior) i d'aquestes, 11 a l'UCI. A més, en el cas d'aquesta regió sanitària, hi ha un increment destacat del risc de rebrot, que ha passat a ser de 1.007 punts. La jornada anterior era de 963.

En aquest cas del risc de rebrot, aquesta és una de les poques dades positives d'avui al Camp de Tarragona, on s'ha registrat una petita reducció, passant de 996 a 987 punts.

Pel que fa al nombre de casos positius registrats amb proves diagnòstiques, la xifra se situa ara en 13.191 al Camp de Tarragona, és a dir 527 que la jornada anterior. A l'Ebre, l'increment de positius ha estat de 90, passant de 3.459 a 3.549 casos registrats.

Situació al conjunt de Catalunya

El risc de rebrot a Catalunya ha baixat 2 punts i se situa en 838, segons l'última actualització del Departament de Salut. També ha disminuït la velocitat de propagació, l'Rt, que passa d'1,38 a 1,34. En canvi, la incidència a 14 dies segueix pujant i se situa ara a 654. En l'actualització de dades s'han declarat 5.626 nous casos confirmats per PCR o tests d'antígens (TA), fins als 222.571 des de l'inici de la pandèmia. El 13,30% de les proves que es fan donen positiu. També s'ha informat de 78 noves morts, amb un total de 13.974. Hi ha 182 ingressats més per coronavirus als hospitals catalans, amb un total de 2.387 persones, 434 de les quals a l'UCI (+36).

tracking