Diari Més

Més de 68.000 alumnes i 3.000 professors estan confinats aquest dimarts a Catalunya

A Tortosa les xifres s'han disparat i hi ha 9 centres afectats, un d'ells amb 24 grups confinats

Un grup d'alumnes sortint de la seva classe amb les mascaretes posades a l'Escola Catalònia de Barcelona, e

escola, alumnes, mascareta, pandèmia, coronavirus, covid, curs escolarACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 68.244 alumnes (el 4,74% del global d'alumnes), 3.112 professors i personal d'administració i serveis (1,90%) i 121 membres de personal extern estan confinats aquest dimarts a Catalunya a causa dels contagis per covid-19.

Es tracta de dades actualitzades pel Departament d'Educació a través de l'aplicació Traçacovid, desenvolupada per la conselleria per a informar sobre les xifres de contagis i confinaments a les escoles i instituts.

Segons les dades de la conselleria, els grups estables de convivència en quarantena després d'haver-se detectat almenys un cas positiu de covid-19 són avui 2.910 dels 72.000 creats per a aquest curs escolar, la qual cosa implica que estiguin en quarantena el 4,04% del total de grups.

Malgrat que a Catalunya diversos centres educatius compten amb més de dos grups confinats, aquest dilluns cap centre està totalment tancat al no haver-lo considerat precís les autoritats epidemiològiques.

Els alumnes positius en covid-19 detectats en els últims 10 dies a Catalunya han estat 5.049 (0,35% del total d'alumnes), mentre que hi ha hagut 563 positius en el col·lectiu de professors i PAS (0,34%) i altres 52 entre el personal extern.

Des de l'inici de curs, els positius de covid-19 acumulats són 13.993, dels quals 12.500 són alumnes (0,87% del total d'alumnes), 1.352 són professors i Personal d'Administració i Serveis (0,82% del total) i 141 pertanyen al personal extern.

La pitjor situació, a Tortosa

On la situació és especialment complicada pels centres escolars és a la ciutat de Tortosa. Hi ha fins a nou centres educatius amb grups escolars confinats, però és que en alguns, la xifra està completament disparada, segons les dades delTraçacovid.

Així, a l'Institut de l'Ebre, hi ha un total de 24 grups confinats, la qual cosa representa que hi ha 336 persones confinades. Amb tot, en aquest cas, en els últims10dies no s'ha registrat cap nou cas positiu per coronavirus.

Igualment preocupant és la situació que pateix el centre Teresià, també a Tortosa, amb 16 grups confinats, 329personesconfinades i un cas positiu els últims10dies. A l'Escola SantLlàtzer, els grups confinats són menys, 11, amb 219 persones confinades.

En aquest 'rànquing' que a Tortosa és especialment atapeït, li segueix l'escola CintaCurto, que té sis grups confinats, però que en els últims10dies ha confirmat 16 casos positius per coronavirus. L'escola La Mercè té 4 grups confinats i la resta d'afectades tenen d'entre 2 i 1 grup escolar afectat.

Reus i Salou, amb nombrosos grups confinats

Al Camp de Tarragona, la pitjor situació la pateix la Salle de Reus, amb 9 grups escolars confinats que afecta 270 persones. També a Reus, l'Institut Gaudí té 7 grups escolars confinats, igual que l'Institut Roseta Mauri. En aquests dos centres s'han registrat, els últims10dies, 6 i 4 positius per coronavirus, respectivament.

A Reus hi ha, a hores d'ara, 27 centres educatius que tenen grups escolars confinats.

També al Camp de Tarragona és dona una situació complicada a l'escolaElisabethde Salou, on hi ha 7 grups escolars confinats, amb 166 persones confinades i fins a 15 positius per coronavirus que s'han registrat els últims10dies. A Salou també hi ha grups confinats a l'Institut Jaume I i a l'Institut Marta Mata. També és destacada la situació a la Salle Tarragona, amb 6 grups confinats, 182 persones confinades i 9 positius els darrers10dies.

A la ciutat de Tarragona, els centres escolars amb més grups confinats, a més de la Salle, són el Joan XXIII i l'Institut Martí Franquès, amb 5 grups confinats, i l'InstitutCampclar, amb 4 grups. La majoria de centres que segueixen en aquesta llista d'afectacions tenen 3 grups confinats, tot i que destaquen els 11 positius registrats a l'Institut Vidal i Barraquer, que actualment té 3 grups confinats.

tracking