Diari Més

Incendi

Extingit l'incendi forestal de Tivissa

El foc, causat per una negligència que ha comportat un detingut, ha afectat vuit hectàrees

Alguns Bombers treballant en l'extinció de l'incendi forestal de Tivissa.

Controlat l'incendi forestal de Tivissa, a la Ribera d'EbreACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Bombers han donat per extingit cap a les nou de la nit d'aquest dimarts l'incendi forestal que cremava des de dilluns al migdia a la serra de Tivissa, a la Ribera d'Ebre. Des que s'ha controlat, cap a les deu del matí, deu dotacions dels Bombers, amb GRAE i Equips de Prevenció Activa Forestal (EPAF), han seguit remullat la zona fins que han aconseguit apagar el foc del tot. Segons les darreres informacions dels Agents Rurals, l'incendi ha afectat una superfície aproximada de vuit hectàrees i hauria estat provocat per una negligència en una crema de restes vegetals. De fet, els Mossos van detenir un veí de Tivissa com a presumpte autor d'un delicte d'incendi forestal, que ha quedat en llibertat després de passar a disposició judicial.
Els efectius han treballat intensament en aquest incendi que ha estat condicionat per l'orografia del terreny, de difícil accés, i per la conducció del vent que ha bufat amb intensitat a la zona, segons ha explicat Bombers. El cos es va trobar amb un foc que cremava en alta intensitat i que llençava focus secundaris, fet que els va fer preveure un potencial d’unes 200 hectàrees a l’inici de l’incendi.

El dispositiu d’extinció ha comptat, a més, amb diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local, així com membres de les Agrupacions de Defensa Forestal, efectius del Cos d’Agents Rurals i del Sistema d’Emergències Mèdiques.

tracking