Diari Més

«L'esport és part de la solució del coronavirus, no del problema»

Els clubs de la província, obligats a ajustar horaris després de les mesures preses per la Generalitat

Un entrenament del Reus Deportiu.

«L'esport és part de la solució del coronavirus, no del problema»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els clubs esportius són un dels col·lectius més perjudicats pel toc de queda decretat per la Generalitat de Catalunya arran de l’Estat d’Alarma instaurat pel govern del país. El fet d’haver de deixar els carrers deserts a partir de les deu de la nit ha obligat a tancar pavellons, en la seva majoria, a les nou, una hora abans. Aquesta circumstància obliga a quadrar horaris, reduir entrenaments i, definitivament, canviar dinàmiques d’equips al complet.

Diari Més s’ha posat en contacte amb algunes de les entitats de més pes a la província i, en general, el malestar és evident. Des del Reus Deportiu apunten que «l’esport és part de la solució, no del problema», tot deixant clar que no entenen el perjudici que està tenint en comparació a d’altres aspectes del dia a dia.

No tan sols el Reus, sinó la resta de clubs, esperen que en les pròximes hores hi hagi novetats sobre l’hora de finalització de l’activitat. Si s’allargués una hora, com succeeix en activitats culturals, el marge de maniobra seria major. Segons afegeixen des del club de la capital del Baix Camp, «si ens fan comprimir els entrenaments, al final el que farem serà acumular més gent a les instal·lacions». «No hi podem fer massa més», es resignen des del club, que deixen clar que ara el que han de fer és «adaptar l’horari del club i intentar quadrar horaris amb menys hores d’entrenament o activitat esportiva».

També el CBT lamenta la situació, tot i que des del club, igual que en la resta de casos, es mostren comprensius. El seu president, Jacint Rodríguez, apunta que «la situació ens afecta bàsicament en els entrenaments de tots els equips que estaven exercitant-se ja. L’inici d’entrenaments de la base s’havia demorat, a causa de l’endarreriment de l’inici de la competició, però la resta estan actius».

Rodríguez apunta que «utilitzem dues hores i mitja passades les nou. Reduir el temps d’entrenament de cadascú. No hi ha més instal·lacions i és l’únic que podem fer» i continua afirmant que «la mesura ens afecta sobretot als equips sènior que, per qüestions laborals, entrenen més tard». «No em puc emprenyar contra les circumstàncies», reconeix, tot finalitzant, sobre el toc de queda, que «les decisions les prenen persones, però la salut està per davant de tot. No ens queda més remei que adaptar-nos. La norma és la que és i s’ha de complir, i millor fer-ho amb bona cara».

Molts equips

Des del Club Bàsquet Valls també es posen les mans al cap, tot i que saben que hauran d’estrènyer horaris i sessions. «Tenim 27 equips federats, això suposa que haguem de condensar-ho tot molt, fer entrenaments més curts», manifesten, tot especificant que «l’equip tècnic treballa per poder quadrar-ho tot».

Pel que fa al CB Salou, el seu president, Santi Benito, recorda que «tenim el sènior de Lliga EBA que acaba els entrenaments a les deu de la nit i, la resta també veuen afectat el seu horari» Tot i el pessimisme, veu llum al final del camí, ja que «ens arriben notícies positives en el sentit que puguem tenir el mateix tracte que Cultura, per poder tancar a les deu, però estem a l’espera».

Finalment, el Cevol Torredembarra, que enguany compta amb el seu primer equip a Superlliga 2, detalla que «estem mirant d’avançar entrenaments del sènior masculí». La seva queixa , pel que fa a la situació, passa per l’horari, ja que «no entenem per què el toc de queda és a les onze de la nit a tot l’Estat i, a Catalunya, una hora abans».

De moment, els màxims problemes els estan tenint els equips sènior, ja que la base és més senzilla d’adaptar tant pels horaris d’entrenaments, molt més matiners, com pel fet, en alguns casos, que encara no s’havien acabat de posar en marxa.

tracking